Откакто станах политик, осъзнах колко мръсни и фалшиви могат да са медиите, обяви Тръмп

OFFNews 26 януари 2018 в 18:50 3901 0

Снимка BBC

Откакто станах политик, осъзнах колко мръсни и фалшиви могат да бъдат медиите. Това заяви по време на речта си на Световния икономически форум в Давос американският президент Доналд Тръмп.

Думите на Тръмп са били посрещнати с неодобрение, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Винаги съм имал едни много добри медии, когато бях бизнесмен", каза президентът. 

Речта му до този момент беше в духа на помирението. 

"Като президент на САЩ винаги ще поставям Америка на първо място. Също както лидерите на другите страни би трябвало да поставят държавите си на първо място. Америка на първо място обаче не означава Америка сама", подчерта той.

Тръмп използва речта си пред икономическия форум, за да представи работата на администрацията си за реформиране на данъчната система и намаляване на регулациите.

Тръмп заяви, че работата му започва да се изплаща, отбелязвайки 2,4-те милиона работни места, създадени от избирането му през 2016 г. и плановете на компании като Епъл (Apple) да инвестират милиарди в САЩ.

Президентът отбеляза, че постига напредък в това да даде на американците мечтата за "страхотна работа, сигурен дом" и "по-добър живот" за техните деца.

В същото време той предупреди търговските партньори, че Вашингтон няма да толерира несправедливи търговски практики.

Не можем да имаме свободна и отворена търговия, ако някои страни експлоатират системата за сметка на други, заяви той.

САЩ са готови да сключат взаимноизгодни търговски споразумения с всички страни в името на създаване на търговска система, която би била от полза не само за САЩ, но и за целия свят. Подкрепяме свободната търговия, но тя трябва да бъде справедлива и взаимна. Несправедливата търговия подрива позициите на всички. САЩ повече няма да си затварят очите за несправедливи търговски практики, включително мащабна кражба на интелектуална собственост, промишлени субсидии и държавно участие в икономическото планиране, подчерта държавният глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови