Освободиха Навални след 20 дни арест

offnews 22 октомври 2017 в 11:50 4039 0

Снимка Instagram

Руският блогър и опозиционер Алексей Навални бе освободен след 20 дни административен арест от московския център за задържане заради това, че е организирал неразрешена демонстрация срещу президента Владимир Путин, съобщиха ТАСС и Франс прес, цитирани от БТА.

"Привет! Излязох от затвора", е написал Навални в Инстаграм в пост, придружен с негова снимка на улицата. Полицията организира освобождаването му по такъв начин, че да избегне тълпата журналисти, чакащи пред ареста, посочва АФП.

Навални, който обяви намерение да се кандидатира за президентските избори през март 2018 г., добавя, че е "готов за работа" и ще замине тази вечер в Астрахан, за да участва в опозиционен митинг, за който местната власт е дала разрешение.

В поста в Инстаграм 41-годишният блогър, който се бори срещу корупцията, съобщава със задоволство, че докато е бил в ареста, е прочел 20 книги, научил е няколко думи на киргизки и е изпил 80 литра чай.

Вчера негови симпатизанти окачиха на мост близо до Кремъл транспарант с думите: "Време е да се отървем от Путин и да изберем Навални".

Навални бе задържан на 29 септември край дома си в Москва, след като полицията му състави протокол за административно нарушение за това, че призова чрез Фейсбук свои привърженици да излязат на неоторизиран митинг в Нижни Новгород.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови