Основателят на Huawei към САЩ: Подценихте ни, вече сме готови за рестрикциите ви

OFFNews Последна промяна на 21 май 2019 в 10:12 53540 5

Основателят на китайския технологичен гигант Huawei Рен Женгфей реагира на решението на американския президент Доналд Тръмп с думите, че САЩ "подценяват" възможностите им. Пред китайската държавна медиа Рен омаловажи влиянието на американските ограничения и заяви, че никой няма да може да достигне нивото на 5G технологията на компанията в близко бъдеще, както и че Huawei вече са се подготвили за евентуални рестрикции от страна на Щатите.

Миналата седмица САЩ включиха Huawei в "черния списък" на компаниите, с които американски фирми нямат право да работят, освен ако нямат лиценз. САЩ наложиха забрана на Huawei и 70 други свързани с нея фирми да търгува на територията на страната без предварително разрешение от правителството. Компанията дори беше обвинена, че използва технологиите си за шпионаж. Последва и реакция от Google със забрана на достъпа на Huawei до някои ъптейти на операционната система Андроид.

В понеделник вечерта САЩ обявиха, че ще разрешат получаването на 90-дневен лиценз, който ще позволи всички операции да продължат за всички потребители на мобилни телефони на Huawei.

"Настоящите действия на американски политици подценяват нашата сила", казва обаче Рен пред китайската медиа и уточнява, че Huawei предварително са се подготвили за евентуални рестрикции от САЩ.

Вторият най-голям производител на смартфони в света Huawei е изправен пред нарастващата враждебност на политици в Западна Европа и САЩ заради възможни рискове, които поражда използването на продуктите ѝ в следващото пето поколение мобилни мрежи.

Huawei е в епицентъра на търговската война между САЩ и Китай, която се разгаря през последните месеци. Потребители се тревожат какво би означавало всичко това за тях, отбелязва Би Би Си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

5

МАНГО

25.05 2019 в 20:00

https://debati.bg/samo-v-debati-bg-osnovatelyat-na-alibaba-shte-investira-v-obrazovanieto-i-podgotovkata-na-mladezhi-ot- afrika/
Това е Джак Ма!

1000

4

emzlatev

25.05 2019 в 13:43

Извинявайте OffNews, това на снимката не е ли Джак Ма собственикът на Alibaba.

3615

3

zuljin

23.05 2019 в 09:02

Преди да разработиш собствен ОС, трябва да помислиш за разработчиците на приложения, щото без тях ОС-а ти ще живее, колкото живяха Symbian, Windows Phone, Firefox OS и други.
На Гугъл им отне 10 години докато наложат Андрошита, който в първите си версии беше по-зле от всички останали.

21048

2

sottozero

22.05 2019 в 20:57


Мисля че не е никакъв проблем за китайците да направят собствена ОС.

Аз със сигурност ще избера нея, защото не искам лицемери, които непрекъснато ни говорят за свободна търговия и прочие измислици, да налагат санкции на хората, които ги изпреварват.

3615

1

zuljin

22.05 2019 в 15:10

Дали са готови със собствена операционна система? 'щото следващата мярка на ФАЩ ще е съвсем да им резнат Андрошита...
ХуяВей без Андрошит не го виждам...