Очакват се терористични атаки към САЩ, летища засилват контрола за полетите

Елица Мартинова 05 август 2013 в 08:06 2802 1

Летище Хийтроу, Снимка: The Telegraph
Летище Хийтроу, Снимка: The Telegraph

Заради очаквани терористични атаки към САЩ летища въвеждат от днес засилен контрол върху пътниците и багажите на полетите, пътуващи за САЩ.

Сред тях са едно от най-големите летища в Европа – „Хийтроу“ в Лондон, както и международното летище на Сан Франциско.

Всички пътници пътуващи от "Хийтроу" за САЩ или минаващи транзитно през Северна Америка ще бъдат щателно проверявани, преди да се качат в самолетите. Същото ще важи за техните багажи. От „Хийтроу“ дори съветват хората, които ще пътуват в тези дестинации, да се явят по-рано на летището, за да се улесни работата на служителите.

Според информация на ВВС допълнителните мерки са поискани от американското правителство заради опасността от терористични атаки, подготвяни от групировката „Ал Кайда“.

Преди няколко дни американското дни оповести, че е засякло данни, сочещи, че екстремистите готвят атаки срещу САЩ и други западни държави. Спецчастите смятат, че това е най-голямата заплаха за последните години и би могла да наподоби ужаса от 11 септември 2001 г.

В тази връзка Белият дом затвори своите дипломатически представителства в Близкия Изток и Африка до 10 август. Британското и германското посолства в Йемен също ще бъдат затворени на 4 и 5 август поради “повишена тревога за сигурността”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!