Обама убеден: Притиснали сме "Ал Кайда", но заплахата остава

OFFNews 08 август 2013 в 07:55 1097 1

Барак Обама СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Барак Обама СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама бе категоричен, че лидерите на “Ал Кайда” са притиснати до стената, но призна, че заплахата, която затвори редица американски посолства в Близкия изток, трябва да бъде възприемана сериозно, предаде АФП.

Пред около 3000 морски пехотинци базата Кемп Пендълтън в Калифорния Обама заяви, че "именно заради тях ръководството на “Ал Кайда” е притиснато” и им благодари за службата.

“Ядрото на “Ал Кайда” в Афганистан и Пакистан е на пътя към загубата. Това се случва благодарение на вас”, изтъкна президентът.

Връщайки се на темата за настоящата заплаха, Обама заяви, че информацията относно възможен терористичен акт трябва да бъде внимателно разучавана и използвана.
“Краят на войната в Афганистан не означава край на заплахите за нашата нация. Това ни бе напомнено през последните дни. Така че искам да обърна специално внимание и да поздравя нашите смели дипломати и неуморимия персонал в разузнавателната служба и армията, които работят неотменно, за да пазят нашите посолства и консулства и нашите сънародници, които служат отвъд океана”, подчерта още Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови