Нито един арест след 27-часовото претърсване в Mossack Fonseca

OFFNews 14 април 2016 в 09:13 1835 1

Властите в Панама иззеха десетки файлове след 27-часовото претърсване в офисите на адвокатската кантора "Mossack Fonseca", която е в центъра на скандала "Документите от Панама", но не арестуваха никого.

При акцията, разпоредена и водена от главния прокурор, се търсеха доказателства за незаконна дейност на фирмата. Изтичането на 11.5 милиона документи показа как богатите и влиятелните хора крият доходи и данъци чрез офшорни фирми, в чието основаване кантората е специализирана.

В момента тече анализ на иззетите документи. Засега няма нито едно убедително доказателство за извършена незаконна дейност.

Изтеклите 11.5 милиона документи, част от които бяха публикувани в рамките на журналистическото разследване "Документите от Панама", а оповестяването на други предстои, разкриха, че близки до държавните лидери на Русия, Великобритания, Пакистан и Китай са използвали офшорни фирми, за да укриват богатството си.

Правителства по света започнаха разследвания за възможни закононарушения, например пране на пари и избягване на данъчно облагане, от заможните и властимащи хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови