Quantcast

Полиция нахлу в офисите на Mossack Fonseca в Панама

OFFNews Последна промяна на 13 април 2016 в 09:43 2468 2

Снимка Reuters

Полиция нахлу и претърси офисите на адвокатската кантора Mossack Fonseca по разпореждане на главния прокурор на Панама във вторник късно вечерта.

Кантората е в центъра на скандала "Документите от Панама", при който изтекоха милиони документи, които компрометираха световни лидери и хвърлиха светлина върху сенчестия офшорен бизнес.

Полицията съобщи по-рано в изявление, че са търсили документи, които "биха установили евентуалното използване на фирмата за незаконни дейности". Кантората беше обвинена в укриване на данъци и измама.

Полицаи и патрулни автомобили обградиха сградата на кантората в следобедните часове. Операцията бе проведена под ръководството на Хавиер Каравало, който е специализирал борба с организираната престъпност и прането на пари.

Mossack Fonseca, която е специализирана в основаването на офшорни компании, запази мълчание по повод проведената акция.

По-рано вчера основателят и съдружник в нея Рамон Фонсека каза, че компанията не е нарушила закони, не е унищожила документи и че действията й са били законни.

Правителства по света започнаха разследвания за възможни финансови нарушения от богатите и влиятелните хора, чиито имена излязоха от 11.5-те милиона документи, които изтекоха в медиите в рамките на разследването "Документите от Панама".

Сред имената са на хора близки до руския президент Владимир Путин, близки на министър-председателя на Великобритания и Пакистан, както и на президентите на Китай и Украйна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.04 2016 в 14:10

Еми защо просто не се публикуват оригиналните документи в Интернет, и всеки да може да види за какво става дума? Щото никой от аудиторията още не ги е видял, обаче само се пускат някакви съобщения, че там бил тоя или оня, обаче няма нищо черно на бяло. Нещо мътна тая работа. Омерзен съм.

13.04 2016 в 11:57

Clifford G. Gaddy: Are the Russians actually behind the Panama Papers?

Ахахахахах,mind-blowing!