Недоволство в САЩ: Тексас бедства в студа, а сенаторът Тед Круз замина на курорт в Мексико

Републиканецът се оправда: Исках да бъда добър баща

OFFNews 18 февруари 2021 в 22:59 9175 0

Снимка twitter.com/Juan_Gomez18

Сенаторът републиканец от Тексас Тед Круз замина за мексиканския курорт Канкун в момент, когато щатът му е скован от необичайна и смъртоносна студена вълна.

Сенаторът е заминал вчера със семейството си за Канкун със самолет, изоставяйки тексасци насред безпрецедентната криза, съобщава БТА.

Полемиката избухна, когато бяха публикувани снимки на Круз на летището в Хюстън и на борда на самолет към известната тропическа туристическа дестинация на мексиканския полуостров Юкатан.

Сенаторът обясни в изявление, че тъй като училищните занятия са били отменени до края на седмицата, дъщерите му поискали да отидат в Юкатан с приятели:

"Тъй като исках да съм добър баща, взех самолета с тях снощи и ще се прибера днес."

"Аз и екипът ми сме в постоянна връзка с местните власти, за да разберем какво става в Тексас", каза Круз във връзка с прекъсванията на електричеството в щата.

В радиоинтервю в понеделник Круз предупреди тексасците, че се очаква сериозно влошаване на времето и подчерта, че студовете може да вземат много жертви:

"Не поемайте никакви рискове. Уверете се, че семейството ви е в безопасност, не напускайте къщата си и се погрижете за децата си", каза тогава той.

Тед Круз участваше в първичните избори на републиканците за президентските избори през 2016 г. и е смятан за един от най-вероятните кандидати на Републиканската партия на президентския вот през 2024 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови