Quantcast

Не си никакъв мюсюлманин, брат

OFFNews Последна промяна на 07 декември 2015 в 10:50 10526 16

Снимка Reuters

"Не си никакъв мюсюлманин, брат". Така потребителите на Twitter отговориха на извършителя на атаките в лондонското метро. Те поставят хаштага #YouAintNoMuslimBruv към своите коментари след случилото се на метростанция "Лейтънстоун". 

На 6 декември мъж нападна с нож трима с викове "Това е за Сирия". Единият от тях беше сериозно ранен.

По-късно беше разпространено видео, което показва инцидента. На записа може да се чуе и минувач, който извиква "Не си никакъв мюсюлманин, брат".

Фразата беше възприета от потребителите на социалната медия като перфектен контраудар срещу разпространилото се насилие в Лондон.

Първото послание с този хаштаг беше публикувано малко след като видеото беше излъчено в нощта срещу неделя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2015 в 23:39

@anonim, любов, казвате...Нещо по-висше,нещо по-съвършено, неописано във великите книги. Ами ако ви се ще, хвърлете едно око на Първото послание на свети апостол Павел до Коринтяните, глава 13. Струва ми се, че не ви е известно, макар че безогледно се цитира, къде на място, къде не. А може и да сте го чували и настръхвали от него, без да знаете откъде е.

08.12 2015 в 19:21

Извадки от свещената книга на "религията на мира"

Сура 2.191
"И ги избивайте където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."

Сура 8.12-13
"Твоят Господ разкри на ангелите: ”Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Посичайте ги по вратовете, посичайте ги по всички крайници!Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.”"

Сура 8.39
"И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията /в целия свят/ ще е на Аллах! А престанат ли ¬ Аллах е зрящ за техните дела."

08.12 2015 в 14:58

niko , трябва да ти кажа , че написах християнка по - скоро защото съм възпитавана в тази религия , спазвам традициите на баба ми и т.н. , НО ако трябва да съм искрена не си слагам етикети ... АЗ СЪМ ЧОВЕК ... а ако е етикет тогава - атеистка .... може би .. Не ме разбирайте погрешно вярвам че има нещо по - висше .. нещо по - СЪВЪРШЕНО ........ и СЪМ СИГУРНА , ЧЕ ТО НЕ Е ОПИСАНО ВЪВ "ВЕЛИКИТЕ" КНИГИ . Смятам че времето им е отминало. ЛЮБОВ ..това е всичко ...

08.12 2015 в 10:26

ето го "Спам или измама или Омразна реч или Насилие или опасно поведение или Открито сексуално съдържание." :

ПОМНЕТЕ ГАРА БУНОВО! УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И МАЙКИ НА 15.МАРТ 1985 ГОДИНА БЯХА МЮСУЛМАНИ! ИСЛЯМИСТИ!

А ОФФНЮЗ МАЙ ИЗЛИЗА ОФРОУД НА ИСТИНАТА!

ПОМНЕТЕ ГАРА БУНОВО! ПОМНЕТЕ ЖЕРТВИТЕ, ПОМНЕТЕ И УБИЙЦИТЕ МЮСУЛМАНИ УБИЛИ В ИМЕТО НА ИСЛЯМА!!!
ПОМНЕТЕ 15.03.1985

08.12 2015 в 01:49

Простете, но ми се ще да подчертая: 46 Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?
47 И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?
48 И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.

08.12 2015 в 01:40

anonim, ако си християнка, за тебе би трябвало да е важен Новият завет.Ще ли ти се да цитираш нещо от него. Например: "Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб".
39 А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата.
40 На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха.
41 Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две.
42 Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем.
43 Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си".
44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;
45 за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.
46 Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?
47 И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?
48 И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.

07.12 2015 в 21:28


Миро,

Недоносчето мохамед не само е крало от тората (първите глави на Стария завет), но също е заявило, че алах е дал тората на евреите и християните!!! И същия тоя алах клейми евреите и християните като врагове! Нищо че свещената им книга идва от алах! Ми тоя мохамед не е бил със всичкия си, а неговия алах е още по-откачен от пророка си. Това го казвам накратко, защото поради интелектуална немощ едва ли ще прочетеш повече от два параграфа.

А иначе, ако гледаме религиозната философия в билията и корана, библията има система и логика – има тези, логични и последователни изложения на събития и поведение (поне едно нещо е свързано с друго, не че одобрявам логиката децата на Йов да измрат до едно, защото бог се хванал на бас със сатаната), има притчи, морални категории, казуси, модели за поведение в различни ситуации и дори поезия – Песен на песните (плюс стандартните религиозни измишльотини, което е съвсем
очаквано).

А коранът е една празна черупка. Няма философски тези. Няма нищо рационално. Няма разказ. В тази черупка има само ирационална злоба, адски огън, кръв, омраза, малоумни повторения, пълни безсмислиции, откъслечни фрази – шизофренно бръщолевене, налудни образи без всякаква връзка (в психиатрията се нарича „салата от думи“), параноя и насилие, насилие на квадрат и страх, много страх. Коранът е една гнусна малоумна повръщня с претенции за святост.

Не казвам, че харесвам библията. Казвам, че библейските текстове са писани с мисъл, а коранът е съставен от отпадъци - тук-там нещо изпросено от трапезата на християнската теология, забъркано с бръщолевенето на психично болен човек, който вечер е ходил по кофите на теолозите и е събрал от там каквото е докопал.

Колкото до кражбата на Исус (Иса), тя е още по-нескопосана. Мохамед като е крал не се е сетил да редактира. Ако нормален, непредубеден мюсюлманин прочете корана, ще стане моментално християнин, защото Исус е правил чудеса – вдъхнал е живот на птица от кал, лекувал е нелечимо болни, съживявал е мъртви и т.н. – чудеса, описани в КОРАНА. А оня психопат Мохамед не е направил нито едно чудо и дори не е записвал сурите на корана, защото бил неграмотен. Значи коранът показва с „факти“ че Исус има нечовешки качества, а няма нито един такъв факт за психопата грандоман мохамедчо, който само е клал и изнасилвал.

Та така, драги, вземи прочети и библията, и корана НЕПРЕДУБЕДЕНО и ще разбереш, че ако те влече да си религиозен, трябва да избереш бога на любовта и добрите чудеса, а не бога на меча.


07.12 2015 в 18:34

miro, при положение, че и3чадието Мoxaмед родено през пpocтитyтски гъ3, в лайна и отровна слyз от kypвa зачената от чакал, е белязал целия си жизнен път с предателство, садизъм, масови убийства, неописуеми жестокости, подлост, страхливост и двуличие, вероломност и малодушие - какво ни се пънеш и плюнчиш да търсиш къде какво пише! Исляма е ИДЕОЛОГИЯ - както и нацизма, ИДЕОЛОГИЯ, родена от болен мозък на откачен жесток психопат, ИДЕОЛОГИЯ, прикрита както религия! Стига с тези номера, какво значело ислам и т.н. прочее, салям, селям, значи мир! а ислям, ислам значи ПОДЧИНЕНИЕ, ПОКОРСТВО! За това, и говнярите ислямисти се молят, както всеки си завира носа в пърдялото на предния, в редици и колони - и всички насочени на там, ха кидето се предполага че се изкендзал главния лайнap на исляма - kyчето Мохамед!
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ УБИТИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И МАЙКИ НА 15.03.1985 ГОД НА ГАРА БYHOBO! УБИЙЦИТЕ, miro, ОТРЕПКО ГНУСНА, БЯХА ИСЛЯМОСТИ, МЮСУЛМАНИ!!!

07.12 2015 в 18:31

miro, при положение, че изчадието Мохамед родено през проститутски гъ3, в лайна и отровна слуз от kypва зачената от чакал, е белязал целия си жизнен път с предателство, садизъм, масови убийства, неописуеми жестокости, подлост, страхливост и двуличие, вероломност и малодушие - какво ни се пънеш и плюнчиш да търсиш къде какво пише! Исляма е ИДЕОЛОГИЯ - както и нацизма, ИДЕОЛОГИЯ, родена от болен мозък на откачен жесток психопат, ИДЕОЛОГИЯ, прикрита както религия! Стига с тези номера, какво значело ислам и т.н. прочее, "салАм", "селям", значи мир! а "ислям", "ислам" значи ПОДЧИНЕНИЕ, ПОКОРСТВО! За това, и говнярите ислямисти се молят, както всеки си завира носа в пърдялото на предния, в редици и колони - и всички насочени на там, ха кЪдето се предполага че се изкендзал главния лайнар на исляма - кучето Мохамед!
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ УБИТИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И МАЙКИ НА 15.03.1985 ГОД НА ГАРА БУНОВО! УБИЙЦИТЕ, miro, ОТРЕПКО ГНУСНА, БЯХА ИСЛЯМОСТИ, МЮСУЛМАНИ!!!

07.12 2015 в 16:45

Едно нещо ще ви кажа пичове , не религиите са лоши А ХОРАТА , и колкото по - прост е един човек толкова по - лош може да бъде ... а относно коран .. библия ... всичко с мярка и разум . Аз съм християнка и знаете ли .. чела съм стария завет трябва да Ви кажа че на Стивън Кинг му е бедна фантазията :
Око за око , зъб за зъб !

та .. така и в корана .. Важно е тълкуването !!!!