Националистът Жириновски в новия списък със санкции срещу Русия

OFFNews 12 септември 2014 в 10:55 3356 2

Владимир Жириновски

Лидерът на Либерал-демократическата партия на Русия и зам.-председател на Държавната Дума Владимир Жириновски е в новия списък на ЕС със санкции срещу Русия.

Новите санкции на ЕС вече са публикувани в официалния вестник на съюза, което означава, че влизат в сила днес.
Те бяха приети в понеделник, но влизането им в сила беше отлагано няколко пъти.

Националистът Жириновски попада за първи път в списъците със санкционирани. 

Сред санкционираните е още командващият 76-а въздушно-десантна дивизия на руската армия ген. Алексей Наумец, председателят на държавната корпорация „Ростех“ Сергей Чемезов, който е сред най-влиятелните ръководители на модернизацията на армията, спецслужбите и икономиката, първият вицеоремиер на Крим Михаил Шеремет, зам.-говорителите на Държавната Дума Владимир Василев, Иван Мелников, Игор Лебедев и Николай Левичев, както и редица депутати.

В новия списък са включени още премиерите на Донецката и Луганската народни републики Александър Захарченко и Генадий Ципкалов, министрите на отбраната на двете републики, лидерът на Народно опълчение на Донбас Мирослав Руденко и др.

Сред санкционираните юридически лица са енергийните компании „Роснефт“, „Транснефт“ и „Газпром нефт“, пет руски банки – Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, ВЕБ и Росселхозбанк, трите най-големи руски концерна в сектора „Отбрана“ - „Уралвагонзавод“, „Оборонпрома“ и Обединената авиостроителна корпорация, както и други девет концерна, сред които "Сириус", "Химкомпозит", "Калашников", Тулски оръжеен завод и др.

В същото време Русия се закани да въведе контрасанкции срещу страните от ЕС и САЩ, сред които забрана за внос на редица неселскостопаснки стоки, в това число и автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!