Напрежение около военното летище Белбек в Крим

OFFNews 04 март 2014 в 13:35 3932 4

Снимка от случващото се на Белбек. Снимка: Аншел Пфефер, haaretz.com

Десетина руски войници, охраняващи военното летище Белбек край Севастопол, стреляха във въздуха предупредително, след като около 300 украински войници, служили преди на летището, поискаха да се върнат на работа.

Охраняващите заплашили, че ще стрелят и на месо, ако украинците, които не са въоръжени, продължават да се движат към тях, съобщава БНР.

Междувременно Координационният съвет на Севастопол взе решение да прекрати сформирането на нови отряди на народно опълчение за защита на града, благодарение на активната подкрепа на жителите, сега Координационният съвет към севастополското градско управление контролира ключови силови структури за осигуряване на реда и законността, заявил говорител на съвета.

По думите му, градските власти призовават жителите да оказват подкрепа, в случай на необходимост, да не се поддават на възможни провокации и опити за дестабилизиране на обстановката.

Междувременно Върховната рада в Киев ратифицира меморандум между Украйна и Европейския съюз за получаване на помощ от 610 милиона евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови