Над сто деца с грип са свалени от влак от Тюмен, 12-годишно момиче е починало

OFFNews 21 декември 2023 в 12:17 2552 0

заразени деца

Снимка ТАСС

Част от децата са хоспитализирани.

Учениците от анексираната от Русия Луганска област, които пътували от детски лагер във влака Тюмен-Адлер, масово се разболели от грип, а 12-годишно момиче губило съзнание и починало.

Група от 125 деца се е връщала от лагера "Олимпийско дете" в Тюменска област. Предния ден няколко ученици се оплакали, че се чувстват зле - повишена температура и симптоми на остри респираторни вирусни инфекции, съобщава Би Би Си.

На едно от момичетата във влака му станало лошо, опитали се да му окажат медицинска помощ, но при пристигането на влака в Пензенска област вечерта на 20 декември екип на бърза помощ констатирал смъртта на детето. Образувано е наказателно дело. Ще бъде извършена съдебномедицинска експертиза, за да се установи точната причина за смъртта.

През нощта на 21 декември влакът пристигнал в Балашов, Саратовска област, където децата са свалени. След медицински преглед всички 125 ученици са хоспитализирани в Инфекциозната болница в Саратов. Четиридесет и шест от тях са имали висока температура, съобщи Роспотребнадзор.

Губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин заяви, че децата със симптоми на остри респираторни инфекции са настанени отделно от тези без признаци на заболяване.

Сутрента Роспотребнадзор съобщи, че децата от влака Тюмен-Адлер са диагностицирани с грип А.

"Сега децата се изследват от медици и специалисти на Роспотребнадзор. Около 60 деца имат признаци на остри респираторни инфекции. При 15 от тях лабораторно е потвърден грип А. Състоянието на всички тях е задоволително. Оказва им се цялата необходима помощ", написа Бусаргин в канала си в Телеграм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика