Над 40 деца убити при сблъсъците в Украйна

OFFNews 23 юни 2014 в 13:50 3673 15

Снимка РИА Новости

Над 40 деца убити при сблъсъците в Украйна

Повече от 40 деца са били убити от шрапнелни и огнестрелни рани от началото на сблъсъците в Украйна до момента.

Това съобщи председателят на здравната комисия в украинския парламент Татяна Бахтеева, цитирана от РИА Новости.

Тази ситуация е много добре известна в Донецк, затова мирните хора са много изплашени, особено тези, които имат деца, посочи Бахтеева.

На 11 юни здравният министър на Украйна Олег Мусий обяви, че от началото на антитерористичната операция в източната част на страната са загинали 19 деца.

По официални данни общо 210 души са загинали по време на сблъсъците в Украйна, като броят им е базиран на телата, доставени в болниците и моргите.

В същото време стана ясно, че въпреки обявеното от украинския президент Петро Порошенко в петък едностранно примирие, боевете в Източна Украйна продължават.

През изминалата нощ сепаратистите са извършили акции в шест района на Донбас, съобщи координаторът на групата „Информационна съпротива” Дмитрий Тимчук, цитиран от УНН.

В разговор по телефона с германския канцлер Ангела Меркел държавният глава на Украйна е съобщил, че прекратяването на огъня е било нарушено над 20 пъти за едно денонощие, предаде швейцарският вестник „Solothurner Zeitung“.

Междувременно Порошенко призова Меркел и другите световни лидери да вземат по-тесни мерки за разрешаването на конфликта.

„Намесата на Меркел и на другите световни лидери е от критична важност за решаването на конфликта в Източна Украйна”, коментира Порошенко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!