Мосад разкри клетка на Хизбула в Бразилия, подготвяла нападения над сгради с евреи

OFFNews 09 ноември 2023 в 09:42 1939 3

Бенямин Нетаняху

Снимка БТА/АП

Израелската служба "Мосад" е помогнала да се разкрие клетка на Хизбула в Бразилия, подкрепяната от Иран групировка планирала нападание срещу еврейски обекти в страната, съобщиха от кабинета на израелския премиер Бенямин Нетаняху, цитира Ройтерс. 

"Това е била обширна мрежа, която е действала и в други държави", се казва още в изявлението.

Властите в Бразилия съобщиха, че вчера са осуетили терористични планове, когато са арестували двама души в щата Сао Пауло, се казва в изявление на бразилската федерална полиция, цитирано от Асошиейтед прес и БТА. 

Двамата заподозрени са били вербувани и финансирани от ливанската групировка "Хизбула" и са планирали да атакуват сгради, свързани с еврейската общност, според служител с информация за плановете, който обаче не е бил упълномощен да говори публично.

В изявлението на полицията не се посочват подробности за заподозрените, но се съобщава, че полицията е изпълнила и 11 заповеди за претърсване, за да открие доказателства за евентуално вербуване на бразилци за извършване на екстремистки действия в страната. 

Местният вестник "Глобо" съобщава, че полицията е арестувала един от двамата заподозрени, когато те са се върнали на международното летище в Сао Пауло с информация за извършване на нападението. Има още две цели за арест в Ливан, съобщава вестникът, без да посочва как е получил тази информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

09.11 2023 в 12:57

И после някой да пее приспивната песен, че Мосад е проспало подготовката на атентатите на 7-ми...

710

2

Д-р Мазникуров

09.11 2023 в 10:26

Никога не съм бил чак много голям фен на евреите, но мисля че ислямо-арабските изроди този път здраво настъпиха мотиката...

-240

1

редовно четящ

09.11 2023 в 10:17

От сега нататък терористите няма да са в безопасност никъде по света.
 
X

Да помогнем на украинските деца!