Quantcast

Мюсюлмани искат да построят джамия в Москва на името на Путин

ОFFNews Последна промяна на 16 февруари 2015 в 17:56 10561 22

Islamnews.ru

Мюсюлманската общност в Русия призова кмета на Москва Сергей Собянин да отпусне земя за строеж на джамия, която ще бъде кръстена на името на президента Владимир Путин, който за руските мюсюлмани е абсолютен авторитет. Това се посочва в обръщение на председателя на ЦРО (Обединен ислямски конгрес на Русия) Шавкат-хаджи Авясов.

Той призовава религиозните организации и всички граждани, независимо от религията им, да подкрепят инициативите на президента.

Според Авясов, САЩ и страните от Западна Европа са организирали информационна война, с цел да се унищожат резултатите от Великата отечествена война и да се зачеркнат заслугите на Съветския съюз.

Той отбеляза, че тези страни "предизвикват хаос по целия свят, опитвайки се със сила на оръжието и икономическите санкции да налагат в други страни неморалната западна демокрация, чиято цел всъщност е да се присмива на вярата, да унижава човешката личност".

Според Авясов, САЩ "днес показва всички признаци на Дявола, който владее огромна икономическа и военна мощ, внедрява вируса на илюзията на западната демокрация и се опитва да изгради Световен безнравствен Вавилон".

"...Опитва се от нашите сърца да изтръгне вярата и любовта на Бога, вярата в доброто и справедливостта, да унищожи нашата велика вековна култура и история на нашите народи", - продължи религиозният водач, като се позова на примера на обидните карикатури на пророка Мохамед в западните медии.

"Именно в този труден момент за страната, ние трябва да се обединим, както никога досега, и да подкрепим президента Владимир Путин, да подкрепим взетите решения относно обединението на Крим в Русия, Крим е бил, е и ще завинаги ще бъде територия на Русия," - каза Авясов. - "Обръщаме се към хората от всички вероизповедания да се обединим в тези размирни времена, загърбвайки всички спорове помежду си и да подкрепят нашите предложения".

Той отбеляза, че мюсюлманите вярват, че Владимир Путин е епохална личност, изпратена от Всевишния, за да "преведе нашата родина в ерата на Златния разцвет, да спаси света от западната неморалност и фашистката чума".

Той подчерта, мюсюлманите в Русия са "не само лоялни поддръжници" на Владимир Путин, но и "негови войни".

"Ние - патриотичната част от мюсюлманите в Русия - се обръщаме към ръководството на страната да ни позволи да построим джамия в Москва на името на Владимир Владимирович Путин, за да се съхрани името му за вековете сред народите на нашата многонационална Родина и се обръщаме към кмета на Москва Сергей Собянин да отдели земя за изграждане на тази джамия,"- каза Авясов.

В допълнение той призова за разширяване на пълномощията на Владимир Путин в "сложната ситуация в света, заплашваща нашата страна, нашата независимост".

Източник: ИА IslamNews

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2015 в 10:24

До: LinaG

Желая Ви с цялото си сърце да се пренесете да живеете там, където управлява "неопорочената религия" на Ислямска държава - примерно в Мосул или Ракка.

Искрено Ви желая да се наслаждавате на живота там, при почитаната от Вас "ислямска мъдрост". Още по-хубаво ще бъде, ако наистина се казвате Лина. Ислямска държава има специално отношение към жените. Онзи ден там отрязаха ръцете на три жени, защото ползвали мобилни телефони. На мъжете за същото престъпление им наложиха наказание бой с пръчки.

А миналата година, Ал Багдади нареди да отрежат клиторите на всички жени между 15 и 45-годишна възраст в Мосул - пак мотивиран от "неопорочената религия" и "ислямската мъдрост".

18.02 2015 в 01:18

Bade6teto e na recpekt kam vci4ki neoporo4eni religii.Bravo na Putin.Re4ta e propita ot muculmanckata madroct.Abalgarite ctavat vce po-procti i degradirat.

17.02 2015 в 08:42

подобна демагогия, макар и в по-малък формат, не е като да не сме виждали и у нас.
Всички знаем след целувките между Местанофел и Сергей какво последва.

Пълни дивотии. Полудяли са и агресията срещу нас е въпрос на време.

17.02 2015 в 08:41

"...налагат в други страни неморалната западна демокрация"

Ислямската теология и руския комунизъм са много близки роднини - родеят се по дивотия, тоталитаризъм, колективизъм и дълбока ненавист към западната демокрация.

Хич не ми е ясно как имамите ще се разберат с Путин по въпроса за атентаторите-камикадзе в автобусите, тролеите и метрото, обаче това е глобалната картина. А сега е любопитно в ще реагира Путин конкретно на поканата за тази джамия. С това предложение за име избиха рибата!

И дали от минарето ще пускат по високоговорителите химна на Русия...по пет пъти на ден преди молитва??? Ще има малко конфликт мисля, защото всяка молитва в джамиите започва с проклятия срещу неверниците.

17.02 2015 в 08:32

Много точно го е казал човекът-и за сащ и за Вавилон!Добре са разбрали новото робство което идва в света!Мюсулманите са много верни-може би за това САЩ подменят етническия състав на Европа.

17.02 2015 в 07:54

Култът към личността се завърна и сред руските чалми... :) Нямам думи.

17.02 2015 в 06:53

//Мавзолей Ленина прекращает работу на два месяца...//

Явно ще се подготвя още едно "легло", за Путя де!!!

17.02 2015 в 00:15

Джамия имени Путина - ЖУП.

Завод имени Ленина - ЗИЛ.

:D

16.02 2015 в 23:28

Руската чалма е космополитна чалма. Тя е широкоскроена. Всъщност, руската чалма е най-широкоскроената от всички чалми. Абе изобщо... Ти не ги разбираш руските работи защото си империалист и фашист. Най-вероятно си и поляк, което прави нещата просто отвратителни.

16.02 2015 в 22:44

"Световен безнравствен Вавилон"…. чакайте малко, това с Вавилон, не беше ли от нашите книги, че го цитират чалмите?