Мигранти изнасилили преводачка в лагера в Кале

ОFFNews 20 октомври 2016 в 13:11 11691 3

Снимка Гардиън

Френската полиция издирва трима мигранти, които нападнали и изнасилили преводачка в бежанския лагер в Кале, съобщава британският "Дейли мейл".

Телевизионен екип снимал документален филм на тема сексуално посегателства срещу деца в познатия като "Джунглата" лагер и били атакувани от обитатели. 38-годишната жена от Афганистан работила като преводачка с 42-годишен репортер, когато били нападнати от трима въоръжени мъже. Първоначално те опитали да откраднат оборудването, но след това един от тях се насочил към жената. Двамата от мигрантите държали репортера, докато трети изнасилил преводачката. 

Пострадалите успели да избягат и веднага подали сигнал в полицията. Изнасилената преминала медицински преглед, който потвърдил случилото се. Взети са ДНК проби и виновните се издирват.

За атака дни по-рано съобщава и снимачен екип на Sky News. Репортерите били нападнати на бензиностанция в близост до лагера. Първоначално били посрещнати добре от мигрантите и дори снимали, след което се появили повече чужденци и ги нападнали с камъни, пръчки и ножове. За тяхно щастие успели да се доберат до автомобила си, като останали без една от камерите си. 

В лагера има около 10 хил. души, голяма част от тях мъже от Афганистан, Сирия и Еритрея. Очаква се той да бъде премахнат съвсем скоро, възможно още другата седмица. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови