Мей след терора в Лондон: Достатъчно! Нещата трябва да се променят (видео)

offnews 04 юни 2017 в 13:08 12715 13

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей начерта 4 точки за справяне с терористичната заплаха в свое изявление на Даунинг стрийт след снощното нападение в Лондон.

Мей благодари на властите за навременната реакция и добре свършената работа. Тя уточни, че за последните 3 месеца разузнаването е успяло да разкрие 5 подготвяни атаки.

По думите на британския министър-председател нападенията в Уестминстър от март, това в Манчестър преди 2 седмици и това от снощи не са свързани, но си приличат по това, че вече са започнали да се "копират един друг и да ползват най-мерзките методи на атака".

„Нещата трябва да се променят по четири важни начина. На първо място нападателите са свързани помежду си от Ислямисткия екстремизъм. Това е идеология, която твърди, че нашите ценности са несъвместими с исляма. Победата над него е най-голямото предизвикателство на нашето време. Няма да се победи чрез поддържането на антитерористична операция, а чрез убеждаването на хората, че нашите ценности са по-добри“, заяви министър-председателят.

„На второ място не трябва да даваме на терористите безопасно място. Именно такова предполага и интернет. На трето място трябва да се предприеме действие и у дома. Има твърде много толеранс към екстремизма в нашата страна, което ще изисква някои засрамващи и трудни разговори“, добави тя. „На четвърто място трябва да прегледаме нашата антитерористична стратегия. Законът за антитероризма трябва да се реформира и да има по-дълги присъди за някои провинения“, заключи Тереза Мей.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  13924

  5

  ScrewIslam

  04.06 2017 в 14:31

  "terrorism breeds terrorism".... "ideology that perverts Islam"... Лъжи, лъжи, лъжи на квадрат!

  Не ма! Ислямът ражда тероризъм! Прочети корана.

   
  X

  Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх