Quantcast

Мъж простреля трима души в университет във Флорида

OFFNews Последна промяна на 20 ноември 2014 в 12:42 2942 2

Полицейски коли пред библиотеката на университета във Флорида.

Снимка Steven Cannon/Associated Press

Полицейски коли пред библиотеката на университета във Флорида.

Мъж откри стрелба и рани трима души в щатската университетска библиотека във Флорида, след което е бил убит от полицията, съобщи "Ню Йорк таймс".

Когато от ръководството на учебното заведение разбрали за стрелеца, веднага въвели положение на "опасна ситуация" и алармирали цялата зона на университета с телефонно предупреждение студентите и персоналът да намерят прикритие в най-близкото здание, но без да дават повече информация за случващото се.

След като прострелял трима души, мъжът бил намерен от охраната и убит. Все още не се знае кои са ранените и дали има опасност за живота им.

"Униформените му казали да пусне оръжието, но вместо това той е открил огън по тях, в резултат на което те отвърнали и го убили", коментира говорителят на местното полицейско управление.

По време на инцидента полицията е предупредила студентите да стоят далече от вратите и прозорците и да не напускат сградите, в които се намират. "Нямам представа какво може да стане, за да накара някого да направи нещо подобно", коментира второкурсник.

Стрелецът е открил огън около полунощ местно време. Заради наближаващите семестриални изпити библиотеката на университета е била отворена денонощно и вътре е имало студенти.

Университетът е един от най-големите във Флорида с близо 40 000 студенти в 16 различни факултета, разпръснати из столицата на щата Талахаси. Учебното заведение наскоро беше критикувано заради свидетелства за специално внимание по криминални случаи, свързани със спортисти от футболния му отбор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2014 в 16:25

Не разбрах много кой е университета, но май е Флорида Стейт Юнив. (Щатски Университет на Флорида). Има и на Щатски университет на Южна Флорида и Университет Флорида, така че не е лошо да се уточнява.

20.11 2014 в 13:02

Прекалил е с Риталина покрай тия изпити.