Мъж, препасан с колан със сол, вдигна властите в Брюксел

OFFNews 21 юни 2016 в 10:44 4374 2

Мъж, препасан с колан със сол, вдигна властите в Брюксел

Неуравновесен мъж, препасан с колан, пълен със сол, вдигна на крак властите в Брюксел тази сутрин. Той сам подал сигнала в полицията в белгийската столица, че се намира в района на оживена търговска улица и е опасан с колан с експлозиви, съобщават местни медии. 

По-рано днес се появи информация за задържан мъж в търговския център City2, който бил препасан с колан с експлозиви. Това наложи премиерът на страната Шарл Мишел да свика заседание на Съвета за сигурност. 

При последвалата антитерористична операция заподозреният е задържан. Той действително е бил с колан, който прилича на взривно устройство. При проверката е установено, че коланът е бил пълен със сол.

Местни медии съобщават, че недалеч от мястото на инцидента е задържан друг мъж, който носел колан бомба. Засега тази информация остава непотвърдена.

В последните дни в Белгия неофициално бяха разпространени информации за подготвяни нови атентати. Като основни цели се посочват оживени обществени места, търговски центрове, ресторанти, гари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови