Бомбена заплаха в Брюксел, има задържани (обновена)

OFFNews 21 юни 2016 в 09:37 4879 2

Бомбена заплаха в Брюксел, арестуваха мъж в търговски център

Снимка Twitter

В Брюксел е обявена тревога за терористична заплаха. Белгийските служби са съобщили за задържани заподозрени в подготовката на атентат в градския търговски център City2. 

По първоначална информация се съобщава за задържан мъж, носил колан с експлозиви. Официално информацията не потвърдена до момента. Премиерът на страната Шарл Мишел е свикал по спешност Съвета за национална сигурност, съобщава ТАСС. Пред журналисти преди заседанието на съвета той казал, че ситуацията е "под контрол", но службите остават "изключително бдителни".

Според Ройтерс градският прокурор на Брюксел е потвърдил за ареста на един мъж в 5.30 часа тази сутрин. При последвалата антитерористична операция мъжът е задържан. Той действително е бил с колан, който прилича на взривно устройство. До момента не е потвърдено дали заплахата е била истинска, очаква се изявление на прокуратурата. Търговският център е затворен, а хората в него са били евакуирани. 

Според американската ABC мъж се е обадил в полицията с предупреждение, че има намерение да взриви експлозиви. 

От няколко дни белгийската столица е обект на засилено полицейско присъствие. В събота беше проведена антитерористична операция, при която бяха задържани близо 40 души и бях обискирани над 40 адреса на територията на цялата страна. 

При атентат на 22 март в летището и метрото на Брюксел загинаха 32 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews