Мъж от Масачузетс опита да отвори вратата на самолет по време на полет

Пътникът пробвал и да намушка една от стюардесите с метална лъжица

OFFNews 07 март 2023 в 07:59 5216 1

пътнически самолет

Снимка Pixabay

Ако бъде признат за виновен, 31-годишният мъж може да получи доживотен затвор

Мъж от Масачузетс се опитал да отвори аварийната врата на самолет по време на полет от Лос Анджелис до Бостън и да намушка стюардеса в шията със счупена метална лъжица, казаха днес федерални прокурори, цитирани от Асошиейтед прес.

Трийсет и три годишният Франсиско Северо Торес от Леоминстър е бил задържан с помощта на пътници и арестуван в неделя на международното летище "Логан" в Бостън, когато Полет 2609 на "Юнайтед Еърлайнс" се приземил, се казва в изявление на прокуратурата в Бостън.

Той е обвинен в намеса и опит за намеса в работата на членовете на екипажа и на обслужващия персонал на полета с използване на опасно оръжие, се допълва в изявлението.

На мъжа е била наложена мярка задържане под стража при първоначалното му явяване във федералния съд вчера, а следващото заседание на съда е насрочено за четвъртък.

До пристигането на самолета в Бостън оставали 45 минути, когато екипажът получил сигнал, че заключването на странична врата на самолета е дезактивирано, заявиха прокурорите.

Стюардеса е забелязала, че дръжката за заключване на вратата е преместена от напълно заключено положение на около една четвърт от пътя към отключено положение, и че лостът за задействане на аварийната плъзгаща се врата е преместен в дезактивирано положение, заявиха властите. Екипажът обезопасил вратата и плъзгача.

Друга стюардеса видяла, че Торес се е приближил до вратата, и е сметнала, че той се е опитал да я отвори.

Екипажът казал на капитана на полета, че пътникът представлява заплаха и самолетът трябва да се приземи възможно най-бързо.

В този момент, по думите на прокурорите, Торес е станал от мястото си, приближил се е до две стюардеси, стоящи на пътеката, и е използвал лъжицата, за да ги намушка, като е ударил три пъти стюардеса в областта на врата. Пътниците обезвредили Торес, който бил задържан с помощта на екипажа.

От компанията "Юнайтед Еърлайнс" съобщиха, че никой не е пострадал.

"Благодарение на бързите действия на екипажа и пътниците ни един пътник беше задържан, след като се превърна в проблем за сигурността на Полет 2609 на "Юнайтед Еърлайнс" от Лос Анджелис до Бостън", се казва в изявлението на компанията и се допълва: "Самолетът се приземи благополучно и беше посрещнат от органите на реда".

Авиокомпанията заяви, че има политика на нулева толерантност към насилието и на Торес ще бъде забранено да лети с нейните самолети до провеждане на разследване.

Един от пътниците е казал на следователите, че Торес е попитал къде на картата за безопасност е показано къде се намира дръжката на вратата по време на инструктажа за безопасност на стюардесите преди излитане, съобщиха прокурорите.

Ако бъде признат за виновен, Торес може да бъде осъден на доживотен затвор, посочва АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!