Маскирана жена убива изнасилвачи в Мексико

Вероника Шербанова 05 септември 2013 в 15:50 10048 5

Портрет на жената, убиваща шофьори-изнасилвачи
Портрет на жената, убиваща шофьори-изнасилвачи

Маскирана жена убива шофьори на автобуси, изнасилвали жени в мексиканския град Сиудад Хуарес, щата Чиуауа, съобщи The Telegraph.

До момента жената е застреляла двама шофьори. Убийствата са извършени в сряда и четвъртък. Жената се качвала в автобуса и отивала до шофьора. Изваждала пистолет и го застрелвала, след което слизала от возилото.

Преди да застреля втората си жертва, жената казала: „Мислите, че сте много лоши, така ли момчета?“, разказал очевидец на убийството.

Очевидци описват нападателката като 50-годишна жена с изрусена коса или руса перука.

Няколко дни след убийствата в редакциите на местни издания започнали да пристигат имейли от лице, което се нарича „Диана, ловецът на шофьори на автобуси“. В писмата отмъстителката обяснила, че самата тя и няколко други жени са станали жертва на насилие от страна на шофьорите, когато са се връщали от нощна смяна в заводи в района с градския транспорт.

„Досега страдахме мълчаливо, но не можем да мълчим повече. Аз отмъщавам за тези жени. Ние сме жертви на сексуално насилие от страна на шофьорите от нощните смени на автобусните линии до заводите“, пише в писмото си Диана, като обещава, че убийствата ще продължат.

Издирването на жената продължава. От местната полиция обясниха, че е започнало разследване по информацията, описана от Диана.

Въпреки това според говорителя на прокуратурата в Чиуауа се разследва и възможността да става въпрос за кавга на убиеца с някоя от жертвите или с негов роднина.

Началникът на Центъра за правата на жените в Чиуауа Лука Кастро заяви, че наистина има случаи на изнасилени жени в автобуси на градския транспорт. Най-вероятно отмъстителката или нейна близка са били изнасилени от някой от тези мъже, предположи Кастро.

През последните 20 години има много случаи на жени, изчезнали от автобуси, превозващи работници от града до фабриките. Няколко шофьори са били арестувани за изчезването на жени, но повечето случаи са останали неразрешени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови