Маскирана жена убива изнасилвачи в Мексико

Последна промяна на 05 септември 2013 в 15:50 9499 5

Портрет на жената, убиваща шофьори-изнасилвачи

Маскирана жена убива шофьори на автобуси, изнасилвали жени в мексиканския град Сиудад Хуарес, щата Чиуауа, съобщи The Telegraph.

До момента жената е застреляла двама шофьори. Убийствата са извършени в сряда и четвъртък. Жената се качвала в автобуса и отивала до шофьора. Изваждала пистолет и го застрелвала, след което слизала от возилото.

Преди да застреля втората си жертва, жената казала: „Мислите, че сте много лоши, така ли момчета?“, разказал очевидец на убийството.

Очевидци описват нападателката като 50-годишна жена с изрусена коса или руса перука.

Няколко дни след убийствата в редакциите на местни издания започнали да пристигат имейли от лице, което се нарича „Диана, ловецът на шофьори на автобуси“. В писмата отмъстителката обяснила, че самата тя и няколко други жени са станали жертва на насилие от страна на шофьорите, когато са се връщали от нощна смяна в заводи в района с градския транспорт.

„Досега страдахме мълчаливо, но не можем да мълчим повече. Аз отмъщавам за тези жени. Ние сме жертви на сексуално насилие от страна на шофьорите от нощните смени на автобусните линии до заводите“, пише в писмото си Диана, като обещава, че убийствата ще продължат.

Издирването на жената продължава. От местната полиция обясниха, че е започнало разследване по информацията, описана от Диана.

Въпреки това според говорителя на прокуратурата в Чиуауа се разследва и възможността да става въпрос за кавга на убиеца с някоя от жертвите или с негов роднина.

Началникът на Центъра за правата на жените в Чиуауа Лука Кастро заяви, че наистина има случаи на изнасилени жени в автобуси на градския транспорт. Най-вероятно отмъстителката или нейна близка са били изнасилени от някой от тези мъже, предположи Кастро.

През последните 20 години има много случаи на жени, изчезнали от автобуси, превозващи работници от града до фабриките. Няколко шофьори са били арестувани за изчезването на жени, но повечето случаи са останали неразрешени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2014 в 11:42

Я, стига глупости. Като не щат да ги изнасилват, жените да си стоят в къщи. Все едно да съдиш куче, за това че е изяло кокошка, която се е навряла в устата му.Голяма отмъстителка, голямо нещо. Просто не си е намерила майстора. Спокойно могат да се организират няколко мъже и да я заловят преди да застреля някой шофьор. Да я изнасилят на място, за назидание на други, които мислят да я последват. Да и отрежат пръстите на ръцете, за да не може да държи повече пистолет и да и извадят пред очите на другите едното око за да не вижда of/,e повече, когато реши все пак и без ръце да убива.

07.09 2013 в 10:58

Факт е, че по цял свят правителствата и полицията не предприемат сериозни мерки срещу сексуалното насилие. Може би наистина трябва да се стигне до саморазправа и отмъщение. Може би ако ролите на жертва и насилник бъдат разменени, ще има най-накрая гласност и решение на този огромен проблем.
Всички момичета от малки ни предупреждават да внимаваме и ни учат как да се пазим от разните изроди, но е тъжно, че никой не учи момчетата от малки на уважение към жените.

05.09 2013 в 19:10

Аз живея в Мексико, за щастие далеш от опасната зона- северната, която поради близостта си с границата на САЩ, е свърталище на наркотрафиканти. Специално Сиудад Хуарес е може би най-опасният град в света. Хората там са като в капан, защото наркотрафикантите ги държат със страх, много хора работят за тях, защото знаят, че ако избягат, наркотата ще избият цялото семейство. Средната продължителност на живота на човек, започнал да работи с тях е 5 години. За зверствата, на които подлагат провинилите се, не ми се говори...

05.09 2013 в 18:27

Квото си требе, си се самоизисква....

05.09 2013 в 18:13

Явно "през последните 20 години" държавата им не е работила както трябва, за да се справи с проблемите, и хората вече започват да взимат нещата в свои ръце.