Мариупол остана без лекари и медицински персонал

OFFNews 18 април 2022 в 14:09 1101 1

Снимка Getty images

Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко заяви, че руските войски са депортирали целия медицински персонал от блокирания град, съобщи УНИАН.

Което прави невъзможно получаването на незабавна медицинска помощ или професионален съвет в града.

"Всички лекари, заедно с медицинския персонал, са депортирани в Донецк, така че в града няма нито лекари, нито болници. На практика е невъзможно да се получи консултация, да не говорим за качествена, дори нестандартна медицинска помощ", коментира съветникът.

Според него окупаторите продължават принудителното извеждане на граждани към Русия.

По периметъра на града са изградени лагери за филтриране. В същото време, отбеляза Андрюшченко, има тенденции за извеждане на хора от централните квартали на Мариупол.

"Повече от 22 000 граждани са загинали в резултат на терора на расистите. Този брой обаче ще нараства поради липсата на медицински грижи", допълва Андрюшченко.

На 16 април руското министерство на отбраната отново призова защитниците на Мариупол да сложат оръжие с обещанието да прекратят огъня от 06:00 ч. на 17 април. Твърди се, че на всички, които сложат оръжие, се гарантира запазване на живота, посочва УНИАН.

Защитниците обаче отказаха. Тези бойни части, които оказват съпротива, са обградени в металургичния комплекс „Азовстал”. Русия контролира практически целия град, за който се водят боеве вече повече от месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

18.04 2022 в 18:53

Да кажем така - съшествуването на руzката федерация в този и вид е под голям въпрос. Какво ще правят тогава кремълските тролове, драскащи по форумите?