Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Майката на братя Царнаеви: Това е изфабрикувано, децата ми са невинни

OFFNews 20 април 2013 в 21:10 2550 0

"Синовете ни са напълно невинни. Това е изфабрикувано". Така родителите на Джохар и Тамерлан Царнаеви коментираха подозренията, че синовете им са извършили атентата в Бостън на 15 април, който уби трима и рани над 170 души.

"Много ми е тежко да слушам всичко това. Бидейки тяхна майка, мога да кажа със 100-процентова сигурност, че това е изфабрикувано. Двамата ми сина са наистина невинни", заяви пред Би Би Си , майката на Джохар и Тамерлан Царнаеви.

"Те никога, никога не биха направили това. Който го е направил, е копеле. Не мога да кажа нищо повече от това", казва Анзор Царнаев, бащата на Джохар и Тамерлан, в интервю за CNN.

"По-малкият ми син е израснал в Америка. По-големият израстна у дома, където никога не се е говорело за тероризъм. Синът ми никога не би направил това. Той беше следен от ФБР между 3 и 5 години. Те знаеха какво прави и в какви сайтове в интернет влиза. Как можа да се случи подобно нещо? Те следяха всяка негова стъпка.

Синът ми ми казваше всичко. Всичко. Всеки ден ми се обаждаше и ме питаше как съм. И двамата. И питаха как съм. Невъзможно е те да са направили такова нещо. Моите синове биха ми казали. Аз щях да знам. Ако има някой, който можеше да знае, това щях да съм аз", допълни Зубейдат Църнаева.

Анзор, който е живял години в САЩ, отново планира пътуване до Америка.

"Страхувам се за детето си. Може би и то ще бъде застреляно. Не мога да се свържа с него. Връзките са прекъснати. Не мога да се свържа с един от братята си, който е адвокат", казва Анзор пред CNN.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews