Лукашенко с предложение от СССР: Колхозниците да не могат да напускат без разрешение на властите

OFFNews 02 септември 2022 в 21:11 8228 5

Александър Лукашенко

Снимка БТА / АР

Александър Лукашенко

Работещите в колхозите и стопанства от агро-промишления комплекс да не могат да напускат без разрешение на регионалните или областни власти. Това предложи президентът на Република Беларус Александър Лукашенко по време на обиколка из Крупската област в петък. Беларуският лидер се изказа за продължаване на практиката за прехвърляне на нерентабилни колхози към промишлени предприятия и за засилване на контрола върху персонала в селскостопанския сектор.

„Имаме пълна бъркотия и разпуснат персонал. Необходимо е да се гарантира, че персоналът и неговото движение ще са под контрол. И няма такива: да, махам се, ще отида, там не знам си какво ще ми платят, ще съм „в шоколад“. Ти си получил образование за сметка на държавата, бъди добър – работи!“ - каза Лукашенко .
По думите на минския автократ е нужно да се върне практиката от времената на СССР.

„Да, някакво движение се налага. И навремето при нас беше така. Съгласуваш всичко в райкома на партията и заминаваш. Така трябва да е и при вас. Всички подчинени трябва да се съгласуват по назначаване и освобождаване.“

При това Лукашенко заяви, че предложеното от него не е крепостно право. „Но трябва да е под контрол. Това не е крепостничество! Но ако искаме да се запазим, да се спасим, това е въпрос на сигурност, това е въпрос на национални интереси, това е въпрос на независимостта, кадрите решават всичко .“ - добави Александър Лукашенко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

5

редовно четящ

03.09 2022 в 15:06

С две думи - връща робството.

22548

4

dolivo

03.09 2022 в 08:38

руския феодал получава урок по свободна икономика

страшно е първоначално, като сам доказваш себе си, без бащица да ти покрива сметките, но така се градят характери

Ако чакате на компартията майка да ви храни, ставате инфантилни овце

9347

3

Анализи

02.09 2022 в 22:50

Той и Путин така иска. С насилие и диктатура нищо не се постига. Западат изнася управление, което води до добър живот.Затова украинци, молдованци гледат на Запад. Путин изнася мракобесие, диктатура и война и никой него иска. Мразят го. Това е разликата.

2099

2

Mateevk

02.09 2022 в 22:36

Не бе, клоун такъв! Крепостничество е! Крепостинчество ст 21 век - 161 години след отмяната му от Царя, който е наречен Освободител, но не защото нас е освобожадавал, а защото руските селяни е освободил от крепостничество! Докъде се докарахте и върнахте само!

-1650

1

ob1

02.09 2022 в 21:21

тоя е малоумник...
 
X

Да помогнем на украинските деца!