Курц призова за повече правни средства в борбата срещу ислямистките екстремисти

OFFNews 05 ноември 2020 в 16:45 1988 0

Снимка архив

Австрийският канцлер Себастиан Курц призова за повече правни средства в борбата срещу ислямистките екстремисти, съобщи Die Zeit. Той отправи исканията си по-рано днес на заседание на австрийския парламент по повод терористичната атака във Виена. 

Понеделник вечерта в центъра на града беше открита стрелба, като четирима души загинаха, а близо 15 бяха ранени.

Канцлерът изтъкна, че властите не винаги разполагат със законните средства за наблюдение на ислямистките екстремисти, както и на други заплахи. Той отбеляза, че не бива тези, които са се върнали отново към джихада да живеят свободно в Австрия под претекст, че са се 'изчистили'. 

Курц поиска и реформа на наскоро критикуваната по различни причини Федерална служба за защита на конституцията и борбата срещу тероризма. Той отбеляза, че през годините са нанесени много щети, които трябва да бъдат поправени.

"Необходимо е международно сътрудничество и превенция. Не трябва да се позволява на австрийска почва да съществува паралелно общество, което ни мрази", категоричен е канцлерът.

Той заяви, че страната трябва да се бори безкомпромисно с враговете на свободното общество. 

"Със сигурност ние няма да допуснем грешката да разделим обществото си", добави Курц.

Канцлерът отбеляза, че разделителната линия не е и не трябва да бъде между мюсюлманите и християните, както и между австрийците и мигрантите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!