Кремъл: Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

OFFNews 29 август 2023 в 14:20 2620 2

Евгений Пригожин сервира през ноември 2011 г в свой ресторант край Москва на тогавашния руски премиер Владимир Путин

Снимка БТА/АП

Евгений Пригожин и Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението на ръководителя на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина при самолетна катастрофа миналата седмица, предаде Ройтерс.

"Не се предвижда присъствие на президента“, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

Той каза, че Кремъл не разполага с конкретна информация за погребението и организацията зависи от семейството на Пригожин.

В неделя следователите оповестиха резултатите от генетичните тестове, които са потвърдили, че Пригожин е сред 10-те души, загинали в авиокатастрофата.

Пригожин загина, когато бизнес самолетът му се разби миналата седмица, два месеца след като той и наемниците му от "Вагнер" организираха бунт срещу руското военно ръководство. В края на юни силите на частната военна компания поеха контрола над Ростов и напреднаха към Москва, но след това спряха и да се оттеглиха на 200 км от столицата.

Кремъл отхвърли като "абсолютна лъжа" предположението на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде убит за отмъщение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

29.08 2023 в 16:51

Аз пък бих отишъл на това на Путин. Животът е кратък и поводите за радост не са толкова много. Пепел ми на устата, че изричам такива думи, но не мога да крия, че разчитам вече на съдбата да ни отърве от това явление. Да, освен него има и други, но досегашната история на СССР и Русия е показала, че там приемственост няма. Винаги новият хвърля цялата вина за грешките и неудачите върху предишния, а той продължава "начисто" и така да следващия път. Да не правя сега списък, че доста дълъг ще стане. Изключения от него няма. Сталин уж следваше Ленин, но пък уби Троцки, после Хрушчов разобличи Сталин, след това се появи Брежнев, който прати Хрушчов в забвение. Андропов и Черненко имаха твърде малко време за отричане и осъждане, а след това влетя Горбачов, елиминиран от Елцин и после обявен за предател. Накрая Елцин избра Путин и много сбърка. Да, Путин не го закачи за нищо, но създаде от Русия нещо, което едва ли Елцин си е представял. Оценката я даде Горбачов преди да си отиде.

2073

1

Johnny B Goode

29.08 2023 в 14:31

И на неговото никой няма да дойде.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика