Кремъл: Не, не се целим само в "Ислямска държава"

OFFNews 01 октомври 2015 в 15:39 4991 17

Снимка EPA/БГНЕС

Руските въздушни удари в Сирия се целят не само в "Ислямска държава", а в списък от известни военни организации, обяви Кремъл в четвъртък, на фона на критиките, че истинската причина за ударите е подкрепа за режима на Асад, а не опит за справяне с ИДИЛ.

Вчера Русия извърши първите си удари в Сирия. Днес бяха нанесени нови, в северозападната част на страната. На 30 септември вечелта и през нощта срещу 1 октомври Министерството на отбраната публикува видео клипове, показващи атаките, като уточни, че целите са свързани с "Ислямска държава".

По-рано, в реч пред ООН, руският президент Владимир Путин призова за сформирането на международна коалиция за борба с терористите от ИДИЛ, а Москва даде да се разбере, че ударите в Сирия са именно срещу "Ислямска държава".

Но в четвъртък, след като САЩ се усъмниха, че руските удари са фокусирани върху "Ислямска държава", Москва заяви, че операцията е много по-широка.

"Тези организации (в списъка) са добре познати, а целите са избрани в координация с въоръжените сили на Сирия", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

Запитан дали руският президент Владимир Путин е доволен от руските действия в Сирия, той отговори, че е твърде рано да се обсъжда този въпрос.

Руските въздушни удари в Сирия са най-сериозната намеса на страната в Близкия Изток от десетилетия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews