Конгсберг почете загиналите от нападението с лък

OFFNews 15 октомври 2021 в 11:20 1004 0

Снимка БТА/AP

Жителите на норвежкия град Конгсберг почетоха загиналите при нападението с лък. Те оставиха цветя и свещи на мястото на разигралата се трагедия, пише Euronews. 

В сряда вечерта петима бяха убити, а трима ранени, при нападение с лък в центъра на малкия югоизточен норвежки град. 

Според местните власти става въпрос за терористична атака. 37-годишният нападател - датчанин, приел исляма, е бил наблюдаван от полицията заради радикалните си възгледи. В петък той ще се яви в съда. 

Нападението стана в момент на смяна на правителствата в Норвегия, отбелязва Euronews. Миналия месец лявата Работническа партия на Йонас Гар Стьоре спечели парламентарните избори в скандинавската държава. 61-годишният бивш външен министър ще наследи поста на министър-председател от Ерна Солберг от Консервативната партия.

Във връзка с нападението Стьоре изтъкна, че насилието е ужасно, като още в първия работен ден на правителството му инцидентът ще бъде разгледан. 

Това не е първата подобна атака в 26-хилядния град. През юли Норвегия отбеляза годишнината от загиналите от ръката на "десния фанатик" Андерс Брайвик, когато през 2011 г. той уби 77 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !