Клинтън изпревари Тръмп с 8%

OFFNews 12 октомври 2016 в 12:09 5578 10

Снимка Reuters

Хилъри Клинтън изпревари своя основен опонент за Белия дом Доналд Тръмп с 8% след изтичането на скандалния запис на кандидата на републиканците, сочат данни от социологическо проучване на Reuters и института Ipsos. 

След края на втория дебат между Клинтън и Тръмп "Вашингтон поуст" разпространи запис на разговор между телевизионния водещ Бил Буш и Тръмп от 2005 г., в който милиардера обяснява как е опипвал и съблазнявал омъжена жена. Той посочва още, че хубавите жени го привличат като магнит и започва веднага да ги целува, а когато човек е звезда, жените го оставят да прави каквото си иска. 

Тръмп побърза да се извини за думите си, като заяви: "Това беше просто закачка, личен разговор, който беше проведен преди много години. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден. Обещавам да съм по-добър човек и никога, никога да не ви предавам". 

След изтичането на записа преднината на Клинтън пред Тръмп се увеличи от 5% миналата седмица на 8% в понеделник. Според проучването 45% от запитаните биха гласували за Клинтън, а 37% - за Тръмп. 

18% от запитаните пък са отговорили, че не биха подкрепили нито един от двамата кандидати. 

Записът се отрази и на подкрепата на Тръмп сред републиканците. Един от всеки петима републиканци е обявил, че вулгарните коментари на Тръмп срещу жените са го дисквалифицирали от надпреварата. 

Все пак немалко избиратели са склонни да извинят Тръмп за думите му от скандалния запис. 61% обясняват, че много мъже от време на време водят подобни разговори, а според 46% от запитаните не трябва някой да бъде съден за думи, казани на четири очи.  

Според проучването обаче видеото не се е отразило на популярността на Тръмп сред жените, макар че и преди това то не се е ползвал с голяма популярност сред тях. 44% от жените са казали, че ще гласуват за Клинтън, а 29% са избрали Тръмп. Приблизително такива са цифрите и преди пускането на записа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

7

Black Hex

12.10 2016 в 14:30

"Т'ВА КОЙ БИ ГО Е*АЛ... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА"

@samael, въпрос за милион както се казва.
А ето и отговора - Ba4uKiko https://goo.gl/Bp4Ivsбачикуко! Как кой?!
:))))


77927

4

El Commandante

12.10 2016 в 13:47

Ma да избират който искат бе, то си е тяхно право, няма само ние да теглим от тва че избираме малоумници, бахго...