Китай забрани продажбата на чуждестранни конзоли

OFFNews 07 януари 2014 в 17:42 2608 2

 Китай забрани продажбата на чуждестранни конзоли
Китай забрани продажбата на чуждестранни конзоли

Китайското правителство спря продажбата на конзолите на Сони, Нинтендо и Майкрософт на територията на страната за неопределено време.

В отговор на наложената рестрикция Сони излезе със съобщение: „За нас Китай е обещаващ пазар. Ще обмислим всички възможности как може да продължим да си сътрудничим, но все още нямаме конкретен план“.

Крис Грийн, анализатор от Дейвис Мърфи груп, коментира пред Би Си: „Пазарът на конзоли е огромен и потенциално струва десетки милиарди долари. Сега ще бъде интересно да видим кой ще успее пръв да използва свободната зона в Шанхай и да задейства производството на конзолите си. Сони и Нинтендо имат собствени фабрики в Китай, но Майкрософт използва преносим хардуер и според мен е в най-добра позиция да стартира продажби“.

Китайският игрови пазар наистина притежава потенциал. Само за 2013г. той нарасна с 38% спрямо предходната година, достигайки до 13 млрд. долара.

Подобна забрана не е прецедент в историята на страната. За последно Китай спря вноса на игрови конзоли през 2000 година, заради лошо влияние на психиката на подрастващите. Тогава продажбата на игри продължи, но на черния пазар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!