Ким Чен-ун плаши с ядрен удар, Путин му прати поздравителна телеграма за националния празник

OFFNews 09 септември 2022 в 07:35 6303 2

Ким Чен-ун

Снимка АП/KCNA

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му никога няма да се откаже от ядрените оръжия и ракетите, от които се нуждае, за да се противопостави на военните действия от страна на САЩ. 

Той е направил тези коментари по време на реч в парламента, който вчера прие закон и упълномощи севернокорейските военни да извършват "автоматично" ядрени удари срещу вражески сили, ако ръководството на страната бъде атакувано. През последните месеци той отправя все по-провокативни заплахи за ядрен конфликт към САЩ и техните съюзници в Азия и предупреждава, че Северна Корея ще използва активно ядрените си оръжия, когато бъде заплашена.  

На 9 септември КНДР отбелязва Деня на основаването. Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до севернокорейския лидер Ким Чен-ун по случай 74-ата годишнина от основаването на страната му, съобщи КЦТА цитирана от ТАСС и БТА.

"Убеден съм, че Русия и КНДР ще продължат да развиват конструктивни двустранни отношения, насочени към укрепване на стабилността на Корейския полуостров и в Североизточна Азия чрез съвместни усилия", заяви руският президент в поздравителното си послание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1642

2

NWO

09.09 2022 в 11:01

Човешки отпадъци, моралноизпаднали уроди, самозабравили се убийци.

2550

1

alfakentavur

09.09 2022 в 07:53

Щом се обичат младите (Путлер и Ким) - да се взимат! Ние, с каквото можем, ще помагаме. Само да отидат по-далечко от Земята.
 
X

Да помогнем на украинските деца!