Казахстан започна учения на границата с Русия, репетира отблъскване на външни заплахи

OFFNews 20 септември 2022 в 16:46 6872 3

Териториалната отбрана тренира отблъскване на въшни опасности. Районът на учението граничи единствено с Руската федерация.

Снимка KazTag

Териториалната отбрана тренира отблъскване на въшни опасности. Районът на учението граничи единствено с Руската федерация.

Казахстан започна мащабни учения на Силите за териториална отбрана в граничещата с Русия Костанайска област на страната, съобщи във вторник агенция КазТаг.

„В Костанайска област започна междуведомственото учение „Бекет-2022“. Осигуряване на междуведомствена координация, отработване на елементи на взаимодействие между силите на отделните ведомства, проверка на състоянието на мобилизационната готовност на упълномощените органи и формированията на териториалната отбрана - тези и други задачи ще бъдат възложени на участниците в комплексното учение." – се казва в прессъобщението на казахското Министерство на отбраната.

За ученията бяха повикани подлежащите на мобилизация, които са регистрирани в бригадата за териториална отбрана на Костанайска област. Провеждат се занятия по основните предмети на бойната подготовка.

„Комплексното учение ще се проведе на два етапа, активната му фаза ще започне на 21 септември. В рамките на пет дни представители на държавни агенции и правоприлагащи органи ще отработят различни сценарии за преодоляване на кризисни ситуации и противодействие на външни заплахи съгласно одобрения план на учението „Бекет-2022“. В рамките на учението ще бъде ограничено движението по отделни улици в областния център, за което местното население ще бъде уведомено допълнително“, допълниха от Министерството на отбраната.

Костанайска област граничи с Оренбургска, Челябинска и Курганска области на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1780

3

кочината се тресе.
Руската федерация е на път да се разпадне на състаените си части, а Русия доказа на света, че разполага с една от най-не боеспособните армии на планетата, така че всички гранични държави в това число и бившите съветски републики, вече точат сатърите и се готвят за Големия пир. Който каквото си откъсне от баницата - за него си остава...

10298

2

AntiZ

20.09 2022 в 22:02

путКин получи намЕк!

22548

1

dolivo

20.09 2022 в 17:26

Браво, налага се, че татко излезе от стаята