Как изглежда новоремонтирана улица в бомбардирания Киев (галерия)

Георги Ангелов 17 август 2022 в 15:04 15066 5

Ремонтираната улица

Снимка https://kyivcity.gov.ua/

Ремонтираната улица "Иван Франко" в Киев

Публикация със снимки от ремонта на ул. "Иван Франко" в Киев, в официалния сайт на столицата на Украйна, стана хит сред българските потребители на социалните мрежи. Причината са натрапващите се сравнения с качеството на изпълнението на настилките, преходите и велоалеите, на маркировките и като цяло на градоустройствените решения в София и Киев, където има бомбардировки и война от почти 6 месеца. 

След ремонта улицата в центъра на Киев е станала по-удобна и безопасна за пешеходците – обновени са тротоарите по цялата й дължина. Общата площ на обновените пешеходни пътеки е 5800 кв.м. м, което е почти два пъти повече от площта на пътното платно. На пешеходните пътеки са монтирани антиджобове, които разширяват тротоара, а за да не паркират шофьорите на тротоарите, са поставени около 500 антипаркинг колчета.

Изградена е рампа за хора с увреждания и родители с детски колички на кръстовището на улиците Иван Франко и Вячеслав Липински. На тротоарите са поставени тактилни плочки и тактилни водачи за хора със зрителни увреждания. И при маркировката на пешеходните прелези са използвани ярки ориентировъчни ленти.

Освен това улицата е станала „приятелска“ за велосипедистите с двупосочна велосипедна алея. За удобство на велосипедистите на улицата са монтирани 11 велопаркинга.

Заслужава да се отбележи, че по време на първите етапи от ремонта са изградени 200 м нова отоплителна мрежа, 200 м нов канализационен колектор, реконструирана е дъждовна канализация и са монтирани 21 осветителни стълба с енергоспестяващи LED лампи.

По цялата дължина на улицата бяха подновени тревните площи и бяха засадени около 30 възрастни чинара.

За сравнение ви предлагаме снимкa от ремонта на тротоара на столичната улица "Цар Симеон" с акцент на изпълнението на прехода към пътното платно и дъгата на кръстовището и изпълнението на подобно кръстовище в Киев. 

Пресен ремонт на тротоара на столичната улица "Цар Симеон" с акцент на изпълнението на прехода към пътното платно и дъгата на кръстовището

Аналогичен детайл след ремонт на тротоара и пътното платно на ул. "Иван Франко" в Киев с акцент на изпълнението на прехода към пътното платно и дъгата на кръстовището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

6

хr4

17.08 2022 в 19:57

Ся, в интерес на истината трябва да отбележим някои неща:
-още от времето на Совка има традиция големите градове да са "витрини". Москва, Минск и Питер също не изглеждат никак зле. На техния фон София мяза на Факултето и Столипиново.
-в тоя ред на мисли, междуградските им пътища(да не говорим за междуселските) с малки изключения са направо трагедия. В случая ние сме едни гърди напред(колкото и невероятно да звучи).
-съвсем, ама съвсем не се заблуждавайте, че в Украйна няма копурция и кражби. Може би в момента са понамалели заради националния подем покрай войната, но в сравнение с тях, наш'те "тарикати" са направо пионерчета.
-горчивата истина е, че сме си мърлячи. Гледал съм го с очите си-отпуснати са пари, купени са материали, наети са хора, абе всичко, НО същите тия строят през пръсти-мърляво, некадърно, без мисъл, грозно, кичозно. Абе сещате се.

10298

5

AntiZ

17.08 2022 в 17:45

Ми той Глиги много точно го каза момчето: там варварите орки разрушават и украинците за нула време го възстановят. Докато нашето е разруха, която се влачи заради манталитета български, бай-ганьовски, про-путински. Просто е, точно толкова, колкото е прост българина.

9030

4

Ivan Terziysky

17.08 2022 в 17:38

Мдааа, сравнението не е в наша полза. Господи, направили го като килим!

-1650

3

ob1

17.08 2022 в 15:43

Фандупкова?

12073

1

IvanofRumen

17.08 2022 в 15:14

Простакела видял ли е снимките? Когато не се краде колкото него, резултата е такъв.
 
X

Да помогнем на украинските деца!