Израелската армия обяви, че е убила десетки терористи за последния ден

Убити са десетки терористи на ''Хамас''. Продължават атаките срещу обекти на ''Хизбула'' в Южен Ливан

Кристина Минчева 05 февруари 2024 в 13:18 1138 0

Войната Хамас-Израел

Снимка Израелски отбранителни сили/ Х

Израелски военни

Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) съобщават, че са убили десетки терористи в операции в Ивицата Газа през последните 24 часа и са задържали 33-ма издирвани палестинци по време на нощни акции на Западния бряг. Продължават и атаките срещу обекти на "Хизбула" в Южен Ливан в отговор на ракетен обстрел над Северен Израел.

В съвместни усилия между сухопътните сили, израелските военновъздушни сили и флота, клетка от петима души на "Хамас", идентифицирана близо до войските на бригадата "Нахал" в централната част на Ивица Газа, е била ударена и през нощта. Бригадата Нахал и 401-ва бригада са убили още десетки бойци на терористичната групировка в северната и централната част на Газа през изминалия ден, твърди ЦАХАЛ.

Междувременно в град Хан Юнис в южната част на Газа, който беше мястото на най-тежките боеве през последните седмици, армията съобщава, че десетки терористи са били убити при въздушни удари и в сражения със силите на 98-ма дивизия.

ЦАХАЛ казва още, че изтребител е ударил структура, където група оперативни служители на "Хамас" са се готвели да задействат експлозиви срещу войски в близка сграда в Хан Юнис.

Междувременно в западната част на града бригадата "Гивати" ​​на дивизията е продължила да нахлува в обекти на терористичната групировка и е убила десетки оперативни работници. Парашутната бригада, също в западната част на Хан Юнис, е насочила самолет, за да огледа район, близо до тях, като забелязва агент на "Хамас", носещ експлозивно устройство. Той е неутрализиран. 

ЦАХАЛ добавя, че ракетните лодки на ВМС също са ударили няколко обекта на "Хамас" и Палестинския ислямски джихад по крайбрежието на Газа през последния ден.

Освен убитите терористи в Газа, през последните 24 часа израелските военни са задържали 33-ма издирвани палестинци по време на нощни акции на Западния бряг. Един от заподозрените за тероризъм, арестуван в бежански лагер номер 1 близо до Наблус, е обвинен в това, че е стрелял по израелски войници.

От 7 октомври насам израелската армия е арестувала повече от 3000 издирвани палестинци в целия Западен бряг, включително повече от 1350, свързани с "Хамас". Освен това е убила около 182-ма терористи на "Хизбула".

Снощи ЦАХАЛ са съобщили, че са атакувала редица обекти на "Хизбула" в отговор на повтарящи се атаки срещу Северен Израел. Тази сутрин най-малко осем ракети са били изстреляни от Ливан към Горна Галилея, северната част на Израел.

САЩ продължават да нанасят удари по цели на хутите в Йемен. Военните обявиха, че са унищожили крилати ракети за наземно нападение и четири противокорабни ракети, които хутите в Йемен са се готвели да изстрелят срещу кораби в Червено море. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!