Израелската армия атакува командния център на Хамас и унищожи оръжейни складове

ЦАХАЛ са арестували редица студенти от университета Ан-Наджа

Кристина Минчева 15 януари 2024 в 10:49 1475 3

Израелски военни

Снимка Израелски отбранителни сили/ Х

98-а дивизия на израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) е осуетила опит на "Хамас" да превози оръжие с камион до оперативни служители в района на Хан Юнис, а 7-а бронирана бригада е нахлула в команден център на терористичната групировка, където е открила тайник с оръжия, предават израелските медии.

Междувременно израелските сили за сигурност са арестували редица студенти по време на нападение в кампуса на националния университет Ан-Наджа тази нощ, съобщава палестинската информационна агенция Wafa.

ЦАХАЛ съобщи, че 98-а дивизия е забелязала двама агенти на терористичната групировка да товарят камион с оръжия. Камионът е унищожен, а хората на "Хамас" - убити.

7-а бронирана бригада е нахлула в команден център на "Хамас" в южния град Хан Юнис, където е открила тайник с оръжия. Израелската армия съобщи още, че войските са конфискували автомати, пистолети, гранати, РПГ и оборудване за гмуркане, принадлежащо на военноморските сили на "Хамас".

Още два оръжейни склада са били унищожени, а други тайници с оръжия са открити в различни сгради, включително в дома на агент на терористичната групировка.

Междувременно в северната част на Газа войниците са забелязали петима агенти на "Хамас" в район, където действат сухопътни сили, и са ги неутрализирали.

Освен военните действия в Хан Юнис израелските сили за сигурност са задържали редица студенти по време на нападение в кампуса на националния университет Ан-Наджа в Западния бряг тази нощ, съобщава палестинската информационна агенция Wafa.

Според Wafa нощното нападение отбелязва първото влизане на израелски сили в университета от над 30 години.

Кадрите, споделени в социалните медии, показват военно превозно средство, което влиза в университета. На други видеа се вижда как войници нахлуват в университетския кампус.

Според съобщенията двама палестинци, които вчера са пробили блокада на пътя и са открили огън по войници близо до селището Мецад на Западния бряг, са били студенти в университета.

Няма коментар от израелските отбранителни сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

3

GB

15.01 2024 в 22:33

Според палестинската информационна агенция Wafa, това било "първото влизане на израелски сили в университета от над 30 години."

_______________

Започвам да се чудя: Как първо от над 30г.?
Нали Газа е окупирана?!
Нали има апартейд?!

318

2

Valioka

15.01 2024 в 15:53

"военноморските сили на Хамас" звучи като "военнокосмическите сили на Джибути", или като "ядрения арсенал на Еритрея"... Преставете си само - военноморските сили на Ха-ха-ха-мас...

400

1

демотиватор

15.01 2024 в 13:47

"...двама палестинци, които вчера са пробили блокада на пътя и са открили огън по войници..., са били студенти в университета."

Тез не ги ли водехме "мирни палестинци", щот' ученолюбиви студенти били... (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика