ISW обясни защо Кремъл не коментира първата годишнина на войната

OFFNews 25 февруари 2023 в 09:33 4375 3

Путин

Снимка БТА/АП

Руският президент.

Кремъл не излезе с коментар по повод първата годишнина от пълномащабното нахлуване в Украйна на 24 февруари, вероятно защото Русия не успя да постигне нито една от заявените си цели и не е постигнала значителни териториални придобивки от юли 2022 г. насам.

Това се съобщава в доклад на американския Институт за изследване на войната (ISW). Експертите посочват, че руският диктатор Владимир Путин и неговите подръжници в администрацията не са направили никакво изявление по повод годишнината, въпреки че през последните три дни руският президент имаше многобройни публични изяви.

Анализаторите посочват, че провокативни изявления по повод годишнината от инвазията отново са направени от заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Той си въобразява, че Русия ще спечели войната, и повтаря, че за нея е жизненоважно да постигне целите си и "да разшири границите си, колкото е възможно по-далеч, дори ако това са полските граници".

"ISW и преди е оценявал, че Кремъл използва Медведев, за да подкрепи информационни кампании, насочени към военната подкрепа на Запада за Украйна, и да отклони вниманието от военните неуспехи на Русия", се отбелязва в доклада.

На свой ред руският терорист и военен престъпник Игор Гиркин разкритикува изявленията на Медведев, като ги нарече глупости и опит да се омаловажи значението на военните неуспехи за Русия. Той отбеляза, че е много трудно да се победи държава, подкрепяна отвън, с немотивираните сили на Русия, липсата на гражданско общество и силното промиване на мозъци.

Анализаторите на ISW отбелязват, че подобни изказвания на руски представители могат да означават, че Путин ще се опита да представи катастрофалните военни провали на Русия като необходим опит, който тя ще използва, за да се подготви за "бъдеща агресия на НАТО срещу Русия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

25.02 2023 в 10:32

Очевидно е, апаратчика така работи

Никаква прозрачност на недостатъци

Пълни фанфари за всичко интерпретируемо като някакъв напредък

Сещам се за благородните жестове , които правиха като биваха пребити в определени региони

2550

2

alfakentavur

25.02 2023 в 10:08

Освен всичко останало, рашистките орки нямат и срам. Поне малко ако имаха, щяха да потънат вдън земя след ЕДНА ГОДИНА "тридневна" специална операция.
В която биха стигнали до 20-тина процента от Украйна, а сега са на под 15%.
И всеки ден продължаване на войната работи в тяхна вреда.

345

1

Джендо Джедев

25.02 2023 в 09:43

Рашистите обичат да надуват фанфарите само когато имат някакъв успех. Ама пък тогава как ги надуват само... Все едно, че са колонизирали галактиката! А за усерите си се отрайват като забременяли ученички. Русский мир, батенце! Какво да правиш! А пък на всички е ясно, че в "специалната военна оСерация" всичко е толкова срамно, че даже и пропагандистите на Кремъл не могат да извадят и зрънце, което да представят в добра светлина. Жалка работа!
 
X

Да помогнем на украинските деца!