Япония се разкая за насилието през Втората световна война

OFFNews Последна промяна на 15 август 2015 в 12:59 1294 4

Японският министър-председател Шиндзо Абе изрази дълбока скръб за всички загинали през Втората световна война в своя реч по повод 70-годишнината от капитулацията на страната, предава "Тайм".

В петък по време свое изказване, предавано на живо по националната японска телевизия, Абе призна, че Япония е причинила "неимоверни щети и страдание" на невинни хора по време на войната. Той също изрази съжаление за действията на страната.

Изявлението му е било внимателно гледано от съседските държави, особено от Южна Корея и Китай. Възмущението от инвазията, окупацията и зверствата преди и по време на войната от страна на Японската имперска армия все още обтягат отношенията между Япония и страните от Източна Азия. 

Абе каза също, че страната му трябва да посрещне осъждането от историята с прямота, но и че бъдещите поколения не трябва да се извиняват.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.08 2015 в 18:05

За японците незнам, но от нашите комундели нито получихме извинение, нито им потърсихме сметка

15.08 2015 в 17:25

По- брутални и от нацистите са били. Имам приятелка, канадка, чийто дядо, англичанин, е бил техен военнопленник в Сингапур. Когато са го освободили е тежал 28 кг. Разказите му са страшни!
Има един разкошен филм за японски лагер в Австралия, където военноплениците, жени, създават великолепен хор и много от тях загиват пеейки.
Та, не е чак толкова непозната тая тема.

15.08 2015 в 16:57

Сега може би и ФАЩ трябва да се ИЗВИНЯТ ЗА АТОМНАТА БОМБАРДИРОВКА над Япония. Защото ЕДНОТО ВАРВАРСТВО НЕ ОПРАВДАВ ДРУГОТО ВАРВАРСТВО.

Обаче за разлика от японците, които имат чувство за собствено достойнство, и намират сили да си признаят престъпленията, пиндосите никога няма да го направят.

И в Четвъртия хилядолетен райх ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОЩЕ СА НА СВОБОДА, не само в Япония. Омерзен съм.

15.08 2015 в 14:54

Доста голяма стъпка.

Много хора си нямат на идея за зверствата които Японците да причинили на корейците и китайците. В сравнение с тях лагерите на смъртта изглеждат като разходка в парка.

Най-ключовата разлика между, това което се е случило на запад и на изток е че тук е имало Нюрнбергски дела и наказани за военни престъпления, докато там хората кот са извършвали най-големите изродшини са не само на свобода, но и доста преуспяли.

Това обяснява и обтегнатите отношения.