Холандия праща военна полиция в Украйна заради самолета

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2014 в 08:18 1472 13

Записите и от двете черни кутии на разбилия се миналата седмица край Донецк малайзийски боинг с близо 300 души на борда са били успешно изтеглени. Холандските разследващи уточняват, че работата по тях ще отнеме седмици и ще разкрие дали има технически причини за падането на самолета, но не и кой го е свалил.

Холандия ще изпрати 40 души невъоръжена военна полиция на мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна. Там ще бъдат изпратени и 23-ма холандски следователи. Австралия също е готова да изпрати 50 полицаи в Източна Украйна под егидата на ООН.

Холандия, Австралия и Украйна настояват да бъде гласувана резолюция, която да разреши въоръжено присъствие за защита на разследващите катастрофата и осигуряване на непокътнатост на местопроизшествието.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2014 в 19:59

Дано обаче тия не са гейчета, както ония от холандския контингент в Сребреница, заради които паднаха толкова невинни жертви.

25.07 2014 в 15:46

Бре комунделните русоглисти колко са възбудени, споко бре леваци, чернилките ще ви оправят всичките, само се наредете в колонка!!!!

25.07 2014 в 13:45

Добре американците не казват щото незнам кокво. А защо руснаците също мълчат? Единственото официално обвинение е че украинците водят война там и за това станало. Това го казва путин демек това официална руска позиция. Ако можеш малко да мислиш репликата звучи така: Ние го свалихме но те са виновни защото не са съгласни да откраднем земята им както направихме в Крим.

25.07 2014 в 13:11

Краси, какви конспирации ти се въртят в главата?
Шоколадения Джо твърдеше ли, че украинските самолети не са летели? Е, излъга.
Еврейчето -губернатор- РВД разпоредител забегна ли? Забегна. Поради що ли?
От РВД -то отклониха ли боинга? Отклониха. Защо?
Отвъд океанските братя смениха ли три пъти версията? Смениха. Що, нима 68 милиарда бюджет за шпиониране са недостатъчни?

Кокото и да не им се ще да признаят "демоктатчетата" над Украйна като дамоклиев меч виси въпросът: Защо пътническият самолет е бил там, след като от 8 юли Украйна е затворила въздушното пространство за полети?
Вчера отвъдморските покровители на Украйна дадоха едно абсолютно дебилско обяснение. Видите ли,авикомпаниите и особенно малйзийската авиокомпания изнудвали Украйна да не затваря тези трасета.

Краси, мисли!

25.07 2014 в 13:11

Краси, ти представяш ли си кога обамаджиите ще кажат, че са стреляли укри? Това ще е да е в онзи момент, в който на всички им е станало пределно ясно какво точно се е случило. Дори и за тогава се съмнявам, че ще кажат. Те до този момент въобще и не признаха сваления ирански самолет 2006г. А руснаците съвсем ясно определиха, че вината за сваления самолет е на укрите. Какво очакваш? Да излезе Путин и да прочете пълните лични и биометрични данни на участвалите в акцията? Или серийния номер и партидата на използваните ракети?


-
F1, тази версия е малко несъстоятелна. Първо жида коломойски няма частно РВД и второ, той се изнесе от поКрайна още на 26 Юни, както сам казва "яичек не хватило".

https://twitter.com/Igor_Kolomoyski/status/482248580384563201

25.07 2014 в 12:33

F1 лично путин ли ти разказа тази приказка. Много по вероятна е версията че пиян руски наемник е гръмнал самолета. Отколкото такава сложна схема и ако незнаеш трафика се следи и информацията се записва това някакъв а нонимен испански диспечер видял нещо си не фърфи. ПАК ПОСВТАРЯМ ЗА ТЪПИТЕ РУСИЯ И САЩ ЗНАЯТ КОЙ Е СТРЕЛЯЛ. Досега някой руски или амеркански политик да е казал че са стреляли украинците. Няма такъв само някакви теории на конспирацията се въртят из мрежата без каквито и да е доказателства.

25.07 2014 в 12:10

Още малко пояснения:
Тренировката на разчета е трябвало да бъде "суха", т.е. без пуск на ракета, затова за цели са използвани самолети. При учебни стрелби за цел се използват безпилотни мишени. При "сухи" тренировки се набляга върху работата на екипажа с техниката, не върху самата стрелба. Затова "целите" имат предварително зададен курс.
Губернаторът - собственик на РВД е заповядал промяната на курса на пътническия самолет, така, че да съвпадне с курса на "целите". Някой друг пък е "сгрешил" и е пуснал ракетата.

Истината скоро ще се чуе, твърде много хора са участвали в заверата.

25.07 2014 в 11:53

Поля, версията изобщо не е нова.
Преди няколко месеца украинците се похвалиха, че са приели на въоръжение тези ракетни комплекси. Екипажите трябва да се обучават, а най - доброто обучение е в условия близки до бойните. Затова ракетните комплекси бяха закарани на изток, там може да се стреля спокойно.
За тренировката са необходими "цели". За цел са служели двата самолета , които испанският диспечер е видял на радара.
Сега вече става ясно, защо боингът е отклонен от курса - за да влезе в зоната на поражение от ракетите.
Това обяснява защо губернаторът - собственик на РВД-то така изведнъж избяга.
Това обяснява и защо след като Русия обяви, че в близост до боинга е летял украински самолет, американците веднага смениха версията и заговориха, че боингът е свален "случайно" от бунтовниците, но Русия е виновна, защото е " създала условия".
Сега очаквайте версията да се промени, боингът пак ще е свален "случайно", но от украинската армия, ама Русия пак ще е виновна.

25.07 2014 в 11:34

А поне веднъж не допускате ли, че вашите любимци са прекалили, или със старанието, или с питиетата и са оплескали нещата,а?
Дори влашките цигани, хванати в крачка, поддържат само една версия на защита, не ги сменят през 5 минути, с нови и все по-невероятни.

25.07 2014 в 10:10

Нова версия за катастрофата с "Боинг"777

Причина за свалянето на малайзийския самолет в Донецк може да е грешка по време на тренировка в подразделение на ПВО на украинската армия. Източник на РИА Новости от силовите ведомства на Украйна твърди, че по времето е пусната несанкционо ракета от комплекса "Бук-М1", която улучила лайнера.
"На 17 юли на 156 -и зенитен ракетен полк е било наредено да проведе учение на бойните части в предрградие на Донецк - дивизионът да се разположи, да се проследи мнима цел и да се изпълни целия алгоритъм по унищожаването й", казва събеседникът.
Не е трябвало да се стига до пуска на ракетата, въпреки че командирите на батареи знаели разблокиращите кодове за провеждане на пуск.
"За участие в учението в Днепропетровск от авиобазата Кулбакино от 229 бригада за тактическа авиация в Николаев са пратени два самолета Су-25. те трябвало да извършат въздушно разузнаване и да обозначат контролни цели западно от Донецк", предаде РИА