Хюриет: Превратаджиите в Турция са искали подкрепа от американската армия

OFFNews 01 август 2016 в 21:56 9813 5

Снимка sxc.hu

Турският всекидневник "Хюриет" излезе с публикация, в която се твърди, че организаторите на опита за военен преврат са искали подкрепа от американската армия.

"Организаторите на опита за военен преврат са потърсили по телефона председателя на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд и са поискали подкрепата му за преврата." - твърди изданието.

"Превратаджиите са получили отговор, че генерал Дънфорд спи и че няма да го събуждат" - пише още "Хюриет".

Арестуваха още 11 командоси от "отряда за атентат срещу Ердоган"

В Ула, област Муула, в понеделник бяха заловени още 11 командоси от екипа, атакувал в нощта на 15 юли хотела в Мармарис, в който бе отседнал президентът Ердоган.

"След получени от гражданите сигнали започнаха операции в махалата Ширинкьой на община Ула" - съобщава проправителственото държавно радио TSR.

"По време на операцията са заловени девет от превратаджиите. Сред заловените е и лидерът на екипа за атентат. В заловените лица бяха намерени четири пистолета" - обяви още радио TSR.

При акцията по залавянето на командосите е възникнала престрелка, но не се съобщава за пострадали, уточнява агенция Ройтерс.

Валията на Муула Амир Чичек благодари на гражданите "за подадените сигнали, спомогнали за залавянето на превратаджиите."

"При операциите в района са заловени още двама превратаджии и продължават операциите за залавянето на последния избягал превратаджия. Броят на превратаджиите, нападнали хотела в Мармарис, в който бе отседнал президентът Ердоган, бе оповестен - те са 37. По-рано бяха заловени 25 от членовете на групата." - съобщава държавното радио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

5

Izalina

02.08 2016 в 07:08

Ми то толкова противоречащи си хипотези се изписаха по темата, че медиите са способни и се чувстват свободни да заподозрат и извънземна намеса в пуча. Няма да се учудя.

Пък и абсурдът продава.

12098

4

ето пак

02.08 2016 в 03:16

хахаха да бе, поспива си той петък следобяд американско време

21668

1

Руслан

01.08 2016 в 23:36

Знаех си аз че обомковците са проспали преврата ама друго беше да го науча от вестниците ;)