Хамас се прави на хуманна организация: Пусна клип с една от взетите заложнички (видео)

21-годишната Миа Шем моли да бъде върната на семейството си

OFFNews 17 октомври 2023 в 07:50 15124 2

Миа Шем
Миа Шем

Ислямистката терористична групировка Хамас разпространи видеоклип, в който се вижда една от взетите заложнички по време на атаката срещу Израел миналата седмица, предаде Ройтерс.

На кадрите се вижда жена, на която ѝ превързват ръката. Тя се представя като 21-годишната френско-израелска гражданка Миа Шем и моли да бъде върната на семейството си възможно най-бързо.

"Позорна и отвратителна демонстрация." Макрон осъди клипа със заложничката на Хамас

Представител на семейството, което е сред групата френските семейства, които миналата седмица се обърнаха към френския президент Еманюел Макрон с апел да помогне за освобождаването на изчезналите им роднини, потвърди нейната самоличност пред Ройтерс.

Oколо 200-250 израелци и чужденци бяха заловени от Хамас" и взети в плен при атаката, при която загинаха 1300 души.

Израелските военни реагираха на видеото с изявление, в което казаха, че са в постоянен контакт със семейството на Шем и осъждат Хамас като "кървава терористична организация". Израелската армия заяви, че използва "всички разузнавателни и оперативни мерки" за връщането на пленниците.

"Във видеоклипа Хамас се опитва да се представи като хуманна организация, въпреки че е отговорна за убийства и отвличане на бебета, жени, деца и възрастни хора", се казва в изявлението.

По-рано военното крило на Хамас заяви, че пленниците, които не са израелци, са "гости, които ще бъдат освободени, когато обстоятелствата го позволят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови