Германия ще достави на Украйна противотанкови гранатомети и ракети Стингер

OFFNews 26 февруари 2022 в 22:16 3148 2

Снимка Der Spiegel

Германия отмени забраната за износ на оръжия за Украйна и ще достави на Киев хиляди противотанкови гранатомети и 500 ракети земя-въздух Stinger.

Нападението на Русия срещу Украйна е повратна точка. Това застрашава целия ни следвоенен ред. В тази ситуация наш дълг е да подкрепим Украйна по най-добрия начин в защитата срещу нахлуващата армия на Владимир Путин. Германия е на страната на Украйна, заяви канцлерът Олаф Шолц.

Германия също така разреши на Холандия да достави на Украйна 400 противотанкови гранатомета германско производство, а на Естония - съветски гаубици Д-30 от бившите арсенали на ГДР.

Германия току-що обяви доставката на противотанкови гранатомети и ракети Stinger в Украйна. Продължавай все така, канцлер Олаф Шолц! Антивоенна коалиция в действие!” — така президентът на Украйна Владимир Зеленски коментира решението на Шолц.

Досега Берлин блокираше опитите за доставка на германско оръжие за Украйна. През януари германските власти попречиха на Естония да доставя на Украйна оръжия, произведени в Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки