Германия призова Турция да спазва върховенството на закона

OFFNews 21 юли 2016 в 10:40 7999 84

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер призова Турция да ограничи наложеното извънредно положение след провала на опита за преврат до единствено необходимата продължителност от време и да прекрати мерките колкото се може по-скоро.

Щайнмайер направи изявлението си късно в сряда и призова правителството в Турция да признава върховенството на закона.

От обявяването на извънредно положение става ясно още веднъж: опитът за преврат има дълбоко въздействие върху турската политика и общество, заяви Щайнмайер.

Той заяви, че Германия продължава да призовава Турция да прояви сдържаност в отговор на проваления преврат.

Само доказуемо участие в незаконните действия, а не подозрения за действия по политически причини, би трябвало да предизвикват реакцията на правителството, заяви той.

"Критично важно е извънредното положение да бъде ограничено само до необходимата продължителност и да бъде прекратено възможно най-скоро", каза още той и подчерта, че това е в интерес на самата Турция, тъй като всичко друго ще я отслаби във вътрешен и във външен аспект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

84

Red or Dead

21.07 2016 в 18:17

@Princi....ксеруме ола......бий самара, да се сеща магарето;)
Коментара ми имашe стратегическо значение, нещо като миниране на зона за бъдещи военни действия:))).....И ние четем Сун Дзъ, без да сме му “колеги“;)........Факта, че САМО ти коментираш темата е......многозначителен....понякога липсата на информация......е по-ценна от нейната наличност;)това си е лично мое прозрение(от вечния учител....ЖИВОТЪТ;)

63994

82

Red or Dead

21.07 2016 в 16:24

Еййй, като гледам тук на новия колега “Чарли“ какъв “евротолерантен“ миносочук сте му спретнали за.......добре дошъл......и като се сетя колко клетви и заклинания отнесохме някоИ.....какво се оказа, ми и ние сме си същите.....бедна ми е фантазията какво би било, ако нещата бяха малко по-различни....затуй не е лошо човек винаги да има едно на ум......език мой, враг мой.......

63994

81

Red or Dead

21.07 2016 в 16:11

“““““......Освенъ това, въ споръ най-много някоя тупалка да се роди-не ли?“““““““““

Изобщо не съм съгласен.........

А твоята версия само показва, че някоЯ от страните е изчерпала мозъчния СИ капацитет;)
 
X

Подкастът на OFFNews