Quantcast

Френският вътрешен министър: Не е наша работа да приемаме ромите

Последна промяна на 25 септември 2013 в 11:07 2451 9

Френският вътрешен министър Манюел Валс. Снимка: galliawatch
Френският вътрешен министър Манюел Валс. Снимка: galliawatch

Не е наша работа да приемаме ромите. Те трябва да се върнат в Румъния и България. Това заяви френският министър на вътрешните работи Манюел Валс.

Не трябва да дискриминираме никого, но и не трябва да си затваряме очите, категоричен е Валс.

Вчера френският вътрешен министър обяви, че влизането на България и Румъния в Шенген няма да бъде на дневен ред, докато не се реши проблемът с ромите.

Илюзия е да мислим, че ще разрешим проблема с ромското население само чрез интегриране. Със сигурност има решения за интеграцията, например с интеграционните селища, но трябва да намерим общини, които могат да приемат тези селища, а и това решение е приложимо само към няколко семейства, заяви Валс, като подчерта, че само една малка част от ромите искат да се интегрират.

Изказването на Валс беше посрещнато с неодобрение от страна на социалистическата партия, на която е член.

Министърът на продуктивното възстановяване посочи, че думите на Валс са „прекалени. Смятам, че не съществува теория, според която една общност или човек с определен произход да не може да се интегрира, обясни той, като допълни, че Валс е преминал „червената линия на допустимото“.

Манюел Валс обаче е категоричен, че не би променил нищо във вчерашното си изказване. Ромите във Франция живеят в лоши условия, що се отнася до сигурността и здравословната среда, коментира той.

По повод обвиненията, че изкачването му е твърде дясно, Валс заяви: „Да бъдеш с леви възгледи, означава да се противопоставяш на мизерията и на биваците, в които са струпани семействата. Лявото означава и да се противопоставяш на злоупотребата на мафията с чуждата бедност и с децата”.

Думите ми шокират само хората, които не са запознати с проблема, категоричен е той.

Вчерашното изказване на Валс беше подкрепено от кмета на Париж Бертран Деланое, който от началото на годината е поискал премахването на 18 лагера във френската столица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2013 в 20:33

Ми то не е и наша работа да ви приемаме супермаркетите, концесионерите във водоразпределението и т.н, от които са пропищели навсякъде и затова само тука можете да ги пробутате. Що не си ги земете да засират у вас си, таман ше моете чрез тях да интегрирате малцинствата, като толко държите на интеграцията, както сте написали и приели у конституцята на Европата ...

25.09 2013 в 18:18

еми това са жабарите едни долни лицемери ксенофоби и расисти много зеха да си показват рогцата вещо напоследък грябва да им се подрежат крилцата използват езика на омразата къде са сега бехека и отровено общество да се възмущават от дикриминация към ромите и нарушаване на гражданските им права нещо ги няма аха сещам се зели са много пари да си мълчат по тоя въпрос анатема за вас хахаха

25.09 2013 в 18:11

историята, за която няма индулгенции

през късното Средновековие, та до началото на 19 век, циганите в Западна Европа са били преследвани, затваряни, изгаряни на клада, гонени като животни по време на лов и в най-добрия случай – прогонвани. Прогонени или сами избягали от геноцида, европейските цигани, доколкото били останали след гоненията, масово се заселват на територията на Румъния и България. Османските власти ги приемат, но по-важното е, че ги приемат народите - румънският и българският. Уж лошите румънци и лошите българи, дето днес не интегрират циганите, тогава ги приемат в земите си или най-малкото не ги преследват.

Днес потомците на онези затваряни, изгаряни на клада или просто убивани за удоволствие цигани, се връщат по земите на циганската Голгота. Но не само защото Румъния и България не са ги интегрирали и не само защото тези хора са дискриминирани (нека не се лъжем, и това го има). А и защото днешният цигански проблем на Румъния и България е резултат от жестокото решение на същия този проблем, до което западните държави някога прибегнаха.

25.09 2013 в 13:21

Пардон боку, мосю Тиквичко, можете ли да си издълбаете главата , продупчете я , една свещичка да пламне и да ми светнете, как французите идват и ВЗИМАТ нашите млади и способни. Защото имам просонимонт, че нещата са други .

25.09 2013 в 13:00

Хеххе,ма мосю Вайс,това е само разузнавателният отряд.Почакайте да дойде армията.Па после ние ще ви хокаме и поучаваме как не се справяте с интеграцията,както го правихте вие до вчера...Значи,като е да вземете младите ,способни хора на България няма проблем.Като е да ни натресете френски стоки,вериги и банки също няма ядове.Като е за циганите-проблем голем.Не става така,друже..Habet commoda, ferre debet onera/Комуто ползите, нему и вредите/.

25.09 2013 в 12:18

А какво стана със свободното придвижване и правото на работа навсякъде в ЕС :)

25.09 2013 в 12:10

"...като подчерта, че само една малка част от ромите искат да се интегрират."

А добро утро.

25.09 2013 в 12:06

дрън-дрън

25.09 2013 в 11:57

Еми да си ни ги връщат. Ама от сега да знаят, че и на следващия им посланник няма да дадем тенекиен медал! Освен това в България не е проблем "злоупотребата на мафията с чуждата бедност и с децата” дори се толерира от най-високо ниво - Премиера и тройната коалиция зад гърба му!