Quantcast

Френски министри идват у нас, заради проблема с ромите

Последна промяна на 27 август 2012 в 14:23 3045 5

Френският вътрешен министър Манюел Валс. Снимка: galliawatch
Френският вътрешен министър Манюел Валс. Снимка: galliawatch

Двама френски министри планират да посетят България и Румъния , заради наболелия проблем с ромите, предаде френското издание „20 минют”.

Това са министърът по европейските въпроси Бернар Казньов и министърът на вътрешните работи Манюел Валс.

Визитата на френските държавници е предвидена за средата на септември.

Двамата министри ще се опитат да намерят решение на съществуващия проблем с ромите във Франция.

Пред френската „Юроп1” Валс заяви, че заедно със своя колега ще се опитват да разберат защо двете балкански държави не провеждат нужната политика за интеграция на ромите.

Миналата седмица френското правителство реши да облекчи ограниченията върху достъпа до работни места на ромите от България и Румъния.

Управляващите отмениха задължителната такса от 300 евро, която работодателите трябваше да плащат при назначаването на ромски имигрант от България и Румъния. Заедно с това, кабинетът разшири и списъка с длъжности, които ромите могат да заемат.

В момента близо 15 000 роми, предимно от България и Румъния, живеят в катуни във Франция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2012 в 21:51

Бре - бре ...
Бе, те хубаво 20 години ни разправят да ги интегрираме, ама ние сме тъповати, па и циганин не сме виждали, та нещо не успяхме. Ма щом те сега ще ги вземат при тях да ги интегрират - вече съм по-спокоен.
Техните цигани ги е интегрирал Хитлер, интересно от къде им се взема нахалството и самоувереност, да раздават акъл по въпрос, за който не са и чували.
А в Холандия ги скопяваха след първото раждане чак до края на 70-те.
Но им пожелавам успех, де. Веднага след първите експерименти, ще им пратим още. За сега имаме количества в склада.

27.08 2012 в 16:03

и как точно ще ни помогнат да ги интегрираме (чудя се) ...
както те ги интегрираха, като ги качиха на рейсовете и ги изпратиха да си ходят по родните места в България и Румъния...

27.08 2012 в 16:03

"Управляващите отмениха задължителната такса от 300 евро, която работодателите трябваше да плащат при назначаването на ромски имигрант от България и Румъния. Заедно с това, кабинетът разшири и списъка с длъжности, които ромите могат да заемат."

Да разбираме ли, че за ромите има/ще има различни изисквания за назначаване на работа спрямо тези за другите граждани на България и Румъния?
А как стои въпросът с ромските имигранти от другите страни членки на ЕС или няма такива?

27.08 2012 в 14:57

"....ще се опитват да разберат защо двете балкански държави не провеждат нужната политика за интеграция на ромите."
Хайде още двама любители на научната фантастика. Той и принц Чарлз се чудеше... докато му изядоха патките. А като ти отмъкнат гъшия дроб от трапезата - почваш да гледаш по-трезво на илюзията по интеграцията на циганите.. оопс - на ромите бе, ...ама които са си чисти цигани.

27.08 2012 в 14:45

Те могат ли да интегрират циганите във Франция? В тези общности само 10% от циганите са интегрируеми доброволно! Останалите 90% предпочитат криминални деяния и държавни помощи...