Френски полицай прострелян край Париж от мъже със "славянски акцент"

OFFNews 16 август 2015 в 15:27 7586 5

Френски полицай прострелян край Париж от мъже със
През януари въоръжени мъже с автомати "Калашников" откриха стрелба в редакцията на парижкото издание "Шарли ебдо". При нападението бяха убити 12 души, а други 10 - ранени.

Френски полицай е бил прострелян от неизвестни лица, които проникнали в сграда на френското министерство на вътрешните работи в околностите на Париж. Нападателите не са открити, съобщава БНР.

Въпреки бързата намеса и многочасови издирвания, френските спецслужби са загубили следите на двамата нападатели. Още не е ясно как те са проникнали в централния гараж на френската полиция. Полицаят е нападнат, докато извършвал редовната си обиколка. Той се натъкнал на двама мъже с качулки, които успели да отнемат оръжието му и да произведат няколко изстрела. Служителят е ранен и е настанен в болница, но без опасност за живота.

Според първите заключения от разследването вероятната версия е опит за грабеж. Самоличността на нападателите не е изяснена. Според показанията на полицая двамата са говорели със славянски акцент.

Инцидентът отново повдигна темата за охраната на чувствителните обекти във Франция въпреки извънредните мерки, предприети след терористичните атаки през януари. Миналия месец френските власти обещаха нови планове за засилване на охраната след кражбата на експлозиви във военен обект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови