ФБР разпита Петреъс след секс скандала

06 април 2013 в 12:24 3483 1

Шефът на Централното разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс бил на тайно посещение в България. Снимка: БГНЕС ,архив
Шефът на Централното разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс бил на тайно посещение в България. Снимка: БГНЕС ,архив

Агенти на ФБР са разпитвали бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, който напусна поста си заради скандал с извънбрачна връзка с журналистка, съобщи "USA Today".

Петреъс е бил посетен в дома му в Арлинг в петък. 

Според запознати разпитът е целял да установи дали любовницата на Петреъс Пола Бродуел е получила секретни сведения и дали документите с класифицирана информация са били съхранявани на надлежното място.

От ФБР заявиха, че няма да коментират дали и как Петреъс е бил разпиван. Техните колеги от ЦРУ съобщиха, че са готови изцяло да съдействат, за да бъде приключен случаят.

Скандалът с извънбрачната връзка на шефа на ЦРУ Петреъс с Бродуел се разрази с пълна сила през ноември миналата година. 

По време на разследване на ФБР за изтичане на поверителна информация от правителствени учреждения бе установено, че Бродуел се опитвала да влезе в личната електронна поща на Петреъс. Именно любопитството на журналистката издало  горещата връзка между двамата и аферата бе разкрита.

Бродуел, която е полковник от американската армия, живее в Северна Каролина.  Тя е научен сътрудник на Харвардския университет, а в момента подготвя и докторска дисертация. Омъжена е и има две деца.

Петреъс бе назначен за директор на ЦРУ през септември 2011 г., а преди това оглавяваше американските части под егидата на НАТО в Афганистан.

Генералът подаде оставка 8 ноември, определяйки извънбрачната си забежка като "огромно безразсъдство". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!