Quantcast

ФБР наема 230 нови служители за контрол върху оръжията в САЩ

OFFNews Последна промяна на 05 януари 2016 в 21:52 2418 5

Снимка AP

Засилване на проверките на потенциалните купувачи и строг контрол върху търговците на оръжие са част от мерките за ограничаване на разпространението на огнестрелни оръжия в САЩ, които бяха обявени от американския президент Барак Обама.

Всички търговци на оръжия в САЩ ще трябва да получат лицензи и да извършват проверки на потенциалните си клиенти, независимо дали продажбата се извършва в магазини, на изложения или по интернет, обясни Обама.

ФБР ще извършва непрекъснато проверки - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. За да се случи това, ще бъдат наети 230 допълнителни служители.

Американският президент предлага още 500 млн. долара да отидат за увеличаване на достъпа до грижи за психичното здраве.

Бюрото за алкохола, тютюна, огнестрелните оръжия и експлозивите ще разпространи указания за намаляване на изключенията за продажба на оръжия. При съществуващите в момента разпоредби има вратички, които позволяват на търговците на оръжие да не се свързват с ФБР, за да разберат дали купувачът има криминално досие, дали е подсъдим или има психическо заболяване, в които случаи той няма право да притежава оръжие. 

Над 100 000 души са загинали в подобни инциденти в последното десетилетие и много от тези престъпления са извършени от хора, които изобщо не би трябвало да могат да си купят оръжие, заяви Барак Обама. 

Очаква се обаче, че промените при правилата за продажба на оръжие няма да бъдат приети лесно, тъй като според Втората поправка на Конституцията американците имат право да притежават оръжия и собствениците на такива яростно защитава това свое право.

Кандидатите на Републиканската партия за президент на САЩ пък се заканиха да отменят новите правила, ако някой от тях влезе в Белия дом.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.01 2016 в 09:50

Червеният провинциален тролетариат брани правата на американците да носят оръжие в незабележим български форум онлайн.

Ташак.

06.01 2016 в 01:25

Границата на ФАЩ с Мексико вече се охранява и патрулира от ВЪОРЪЖЕНИ ГРАЖДАНСКИ ДОБРОВОЛЧЕСКИ МИЛИЦИИ, борещи се с незаконната имиграция, наркотрафика и южноамериканските картели, проникващи на американска територия. Защото просто федералните и местни власти не могат да се справят съ проблема, а и не искат.

Правото на носене на оръжие е една от ОСНОВНИТЕ ГРАЖДАНСКИ СВОБОДИ на Америка и една от най-големите ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ в САЩ, преди превръщането им в "ФАЩ". Чудесно, че негъра другар Хюсеинович поставя този въпрос, за да се уверят сами американците, че са управлявани от един ВРАГ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, марионетка на ОЛИГАРХИЯТА.

Омерзен съм.

05.01 2016 в 23:29

Аз очаквам National Rifle Association (NRA) да осъди Обама и съда да отмени указа на самозабравилият се президент

Като допълнение Конгресът да ореже финансирането на Department of Justice (DOJ).

05.01 2016 в 22:24

Много искам федералните да се осерат с хората които са се събрали в Oрегон както се осраха в Waco и Ruby Ridge навремето и всички "militias" в САЩ да се надигнат на едно въстание най-накрая за да изметат нео-либералните тоталитарни боклуци.

В едно допитване неотдавна 30% от американците са казали, че са готови да участват в революция срещу правителството. В исторически план 10% са достатъчни за смяна на властта, и в оригиналната Американска Революция са участвали 15%.

Много от военните също биха минали на страната на истинските американци и на всички нео-комунистически лайнобералчета просто лошо им се пише.

05.01 2016 в 22:09

Мръсния негропедераст трябва да бъде линчуван и обесен.

Скоро.