Европейски държави обещаха още оръжия за Украйна

OFFNews 13 март 2022 в 22:33 1703 6

Британският премиер Борис Джонсън е обещал на украинския президент Володимир Зеленски да продължи усилията за укрепване на украинските отбранителни способности, съобщиха от Даунинг Стрийт, цитирани от БНР.

Двамата лидери са обсъдили по телефона и действията на руснаците в окупираните части на Украйна, осъждайки отвличането на кметовете на градовете Мелитопол и Днипрорудне.

Чехия ще удвои военните доставки за Украйна, заяви чешкият министър на отбраната Яна Чернохова, цитирана от Ройтерс. До момента стойността на оръжейните доставки от Прага за Киев надхвърля 31 милиона долара.

Словакия обмисля дали да изпрати в Украйна зенитно-ракетен комплекс С-300. Въпросът ще бъде обсъден в сряда при очакваната визита в Братислава на американския военен министър Лойд Остин. Словашкият премиер Едуард Хегер посочи днес, че Словакия не може да се лиши от каквито и да е оръжейни системи, ако собствената й отбрана не е осигурена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

5

Проблема е на Боко че всичките тези години инвестира пара в пътища годни за по една зима. Имам един съсед 100 кг работи към военните и нищо не прави по цял ден. Е тва ни е цялата армия много хора на хранилката и никаква техника.

8053

3

DARTH VADER

13.03 2022 в 23:05

НЕ Е САМО ЗАРАДИ НЕЯ...ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ(БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ)РАБОТЯТ ИНФИЛТРИРАНИ СЪВЕТСКИ ПРО-НЕЛЕГАЛИ...
ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ,ДОРИ ДУМА МЕ ОТВАРЯМ...АКО БЯХА САМО БСП-ЗДРАВЕ...НО НЕЩАТА СА ДОСТА ПО-ТЪЖНИ

4038

1

Moirae

13.03 2022 в 22:40

А ние стоим с вързани ръце заради другарката Нинова.