Евроконтрол ще съдейства на авиокомпаниите, които искат да заобиколят Беларус

OFFNews 24 май 2021 в 19:45 1837 0

Европейската агенция за контрол на авиотрафика ще съдейства на авиокомпаниите, които искат да заобиколят Беларус, предаде Ройтерс

Евроконтрол обяви, че работи с авиокомпаниите и със службите за навигация на въздушното движение в съседите на Беларус, за да гарантира, че при желание компаниите ще могат да заобиколят източноевропейската страна.

Лидерите на ЕС ще се съберат, за да обсъдят ограничения за авиотрафика срещу Беларус, след като Минск отклони самолет на Райънеър, за да арестува опозиционен журналист.

Евроконтрол посочи, че очаква 64 полета, извършвани от беларуския превозвач Белавиа, във въздушното пространство под контрола на агенцията днес. По данни на регулатора три европейски авиокомпании - германската "Луфтханза", полската "ЛОТ" и латвийската "еърБалтик" извършват 14 полета седмично до Беларус.

Заради затварянето на източната част от въздушното пространство на Украйна редица европейски авиокомпании използват въздушното пространство на Беларус за маршрутите си до Азия, уточни Евроконтрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews